štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaGolianovo pri Nitre má novú turistickú atrakciu

Golianovo pri Nitre má novú turistickú atrakciu

Rozhľadne patria aj na Slovensku k veľkým turistickým lákadlám. Nie je preto čudo, že obce využívajú členitosť terénu v okolí aj na vybudovanie rozhľadne. K niektorým to chce riadny „výšľap“, iné sú takmer na rovine. Takou je aj 22 metrov vysoká nová dvojplošinová rozhľadňa v Golianove pri Nitre.

„Jej výstavbu podporili poslanci Zastupiteľstva NSK na svojom prvom riadnom zasadnutí a odsúhlasili aj finančnú podporu tohto zaujímavého lokálneho projektu. Nová rozhľadňa je nielen atraktívnou súčasťou miestnej cyklotrasy, ale aj lákadlom pre peších turistov, či obyvateľov neďalekých obcí,“ uviedol NSK na svojej stránke na Facebooku.

„V obci Golianovo neďaleko Nitry máme novú atraktívnu rozhľadňu, ktorú sme slávnostne otvorili. Nitriansky samosprávny kraj finančne podporil výstavbu tejto architektonicky zaujímavo riešenej stavby. Pri jej slávnostnom otvorení som mal možnosť užiť si výhľad z jej hornej plošiny vo výške 19 metrov. Určite odporúčam návštevu nielen pri Vašom najbližšom cyklo-výlete,“ pozval cez Facebook na najnovšiu golianovskú atrakciu aj Branislav Becík (Hlas-SD), predseda NSK.

Rozhľadňa má štvorcový pôdorys a týči sa do výšky 22 metrov. Výhľad ponúka z dvoch terás, tá vyššia je vo výške 19 metrov a pri priaznivých poveternostných podmienkach je z nej údajne vidno takmer až k Dunaju. Prídete sa o tom presvedčiť?

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie