štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaPíše Michal Zoldy: "Oni" a "My", alebo výkladový slovník na prezidentkino vystúpenie

Píše Michal Zoldy: „Oni“ a „My“, alebo výkladový slovník na prezidentkino vystúpenie

Dlhoročný novinár, a prekladateľ Michal Zoldy publikuje v angličtine aj vo významných, rešpektovaných periodikách. Dnes už je na zaslúžilom odpočinku a svoje názory na aktuálne témy ponúka svojim čitateľom na sociálnej sieti. Inak tomu nebolo ani po vystúpení prezidentky Zuzany Čaputovej v jednej z nedeľných diskusných relácií.

Včera som v pohodlí svojho domova zaregistroval, že prezidentka nám už prešla na vojnovú rétoriku a vyjadrovanie v štýle „oni“, „ako uvažujú oni“, „čo urobia oni“ a podobne. Oni… kto do čerta sú pre prezidentku tí „oni“? Bola nervózna, tá žena očividne nebola vo svojej koži a silne mi pripomínala našu podráždenú domovníčku z detstva, ktorá sa rozčuľovala na okoloidúcich, že jej zas „niekto“ špinavými topánkami pošliapal čerstvo umyté schodište. To aby mal každý, kto sa tade odvážil prejsť, pocit viny.

Takže, tu je môj vreckový výkladový slovník k pani Čaputovej: „Oni“= Ficova vláda, premiér Fico, predseda NR SR Pellegrini a kompletná parlamentná väčšina. „My“= prezidentka + PS, + celá opozícia (až na Matovičovu kliku lebo tá si do prezidentky tiež rypla), ÚŠP s Lipšicom, „naši chlapci“, ďalej mimovládky, médiá, celý Brusel, NATO a najnovšie ešte aj českí štátni zástupcovia.

V zmysle tohto výkladového slovníka k uvažovaniu a vyjadrovaniu pani Čaputovej rozhodne radím aj seba medzi „Oni“ – spolu s väčšinou slovenského voličstva, ktorá zvolila strany súčasnej koalície a medzi „Oni“ patrí samozrejme aj kompletná mediálna alternatíva, hordy dezolátov, konšpirátori, dezinfoscéna a všetci rusofili. Tento výkladový slovník stojí za to priebežne doplňovať a ja sa o to budem vo svojom voľnom čase snažiť.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie