štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityHarabin behajúci za futbalovou loptou? A veru áno!

Harabin behajúci za futbalovou loptou? A veru áno!

Možno si neviete predstaviť Štefana Harabina zbierajúceho na záhumienku so súrodencami zemiaky niekde na Zamagurí, či Petra Pellegriniho, ktorému na školskej akadémii tlieskajú desiatky rovesníkov po tom, ako zahral na akordeóne náročnú skladbu. Aj prezidentskí kandidáti boli deťmi a majú bohaté životopisy. Pluska sa pozrela na zaujímavosti, ktoré figurujú v minulosti niektorých prezidentských kandidátov.

Prezidentské voľby sa budú konať 23. marca a prieskumy hovoria, že to bude veľký boj medzi dvoma kandidátmi. Petrovi Pellegrinimu, aj Ivanovi Korčokovi preto pôjde o každý voličský hlas. Ak by sa voľby konali začiatkom februára, podľa agentúry AKO, Peter Pellegrini (Hlas-SD) by v prvom kole získal 39 percent hlasov voličov. Ivan Korčok by mal 37,2 percenta. V druhom kole by rovnako zvíťazil Pellegrini. Získal by 53,7 percenta hlasov. Korčok by mal 46,3 percenta hlasov. Karty však môže zamiešať aj Štefan Harabin, ktorému prieskum určil niečo cez 8 percent.

Andrej Danko (49)

Narodil sa v Revúcej a v minulosti sám priznal, že Revúca a jej nárečie mu mnohokrát v jazyku ostáva do súčasnosti (zvlášť výraz „tomtom“ je pre neho príznačný). Študoval v Bratislave a v roku 2003 získal titul JUDr. Pôsobil ako asistent rôznych poslancov NR SR, v rokoch 2016-2020 pôsobil aj ako predseda parlamentu.

Krisztián Forró (48)

Známy je hlavne na juhu Slovenska, keďže je predsedom strany Aliancia. Jeho študentské roky sa spájajú s Galantou, či Dunajskou Stredou, vysokoškolské štúdiá absolvoval v maďarskej Tatabányi. Do prezidentských volieb ide s úlohou ukázať, že aj maďarská menšina je silná a má sebavedomie.

Štefan Harabin (66)

Zaujímavosťou, ktorú o emeritnom sudcovi možno neviete je, že je pravoslávneho vierovyznania. V mladosti sa venoval stolnému tenisu a futbalu.

„Keď prvú samohlásku „a“ dáme nakoniec vznikne slovo „hrabina“, ktoré je nám všetkým podstatne významovo známejšie. Ľudovo sa užívajú slová odvodené od názvov stromov ako dubina, bukovina či smrečina,“ vysvetľuje pôvod svojho mena svojrázny politik.

Ivan Korčok (59)

Pochádza z Banskej Bystrice a v mladosti sa intenzívne venoval volejbalu – jeho vtedajší tím má niekoľko trofejí z majsterstiev Slovenska. Z Bystrice dostal ponuku prestúpiť do bratislavského klubu a v tomto meste sa neskôr dostal aj k diplomacii. A vďaka športu mohol aj v minulom režime cestovať do zahraničia.

Rád spomína na 1. máj 2005, kedy získal poverovacie listiny ako veľvyslanec v Nemecku a spoločne s manželkou prekročili Brandenburskú bránu v Berlíne.

Ján Kubiš (71)

V 70-tych rokoch minulého storočia Kubiš absolvoval Moskovský inštitút medzinárodných vzťahov. Na základnej škole sa často zapájal do matematických, fyzikálnych a chemických olympiád. Počas stredoškolského štúdia pôsobil v divadelnom a televíznom komparze.

Peter Pellegrini (48)

V Banskej Bystrici, odkiaľ pochádza, bol členom folklórneho súboru a hral na akordeóne.  Politickú kariéru začínal ako asistent poslanca Ľubomíra Vážneho (Smer), Postupne sa prepracoval až na premiéra a dnes na predsedu parlamentu.

Súvisiace články

1 COMMENT

  1. Ako povedal istý odborník, aj medveď je len človek, tak dvojnásobne platí, aj prezidentský kandidát je len človek z mäsa a kosti, HOCI nie všetci majú chrbtovú kosť !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie