štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKultúraNovozámčania milujú Knihomilu

Novozámčania milujú Knihomilu

Knihomila je vám taká zvláštna bytosť. Prebýva na juhu Slovenska, v Knižnici Antona Bernoláka v Nových Zámkoch. Miluje šušťanie papiera, vôňu kníh a parfém knihovníčky Alče. Raz za mesiac sa stretáva s rodinami ... Lebo deti sú jej veľkí kamaráti.

Väčšinou prebýva niekde v knižných policiach. Keď z police naraz vytiahnete Kafku, Kinga či Kelleovú, možno zahliadnete mihnúť sa končeky jej vlasov, ako uteká pred odhalením.

Raz za mesiac, zvyčajne v stredu, sa Rozprávková víla Knihomila v knižnici stretáva na komunitnom podujatí pre rodiny s deťmi. Stalo sa tak aj 21. februára.

Najskôr knihovníčka s deťmi debatovala o prichádzajúcej jari a aké zmeny jar do prírody prináša.

Hlavnou témou podujatia boli medvede. Deti sa dozvedeli zaujímavosti zo života medveďov a vypočuli si dve rozprávky, ktoré im zdokumentovali, ako medvede žijú, ako sa stravujú a ako sa starajú o svoje medvieďatá.

Nechýbali ani tvorivé dielne, kde si prišla na svoje detská tvorivosť – tentokrát si deti vyrobili medvedíkov na špajdliach. Na záver si deti urobili kvíz o medveďoch, v ktorom si otestovali, čo si zapamätali.

Podujatie pripravila knihovníčka Naty. Ďalšia Rozprávková streda s vílou Knihomilou sa bude konať 20. marca od 16.15 h do 17.15 h.

Zdroj: Facebook / Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie