štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityTri filmové hrady Slovenska

Tri filmové hrady Slovenska

Vedeli ste, že množstvo slovenských hradov, či zámkov si aj svetová produkcia vybrala za miesto nakrúcania veľkofilmov? Vybrali sme za vás len tri, hoci pozornosť v tomto smere by si zaslúžili aj Bojnický, či Smolenický zámok, alebo kaštieľ v Betliari.

Oravský hrad

Oravský hrad, kde sa nakrúcalo niekoľko filmov / Zdroj: Facebook

Doslova za hororovú klasiku môžeme považovať film Upír Nosferatu F. W. Murnau ju natáčal v na Orave, v Tatrách či vo Vrátnej. No a pár scén sa nahrávalo aj v okolí Váhu. Napriek tomu, že dej filmu sa odohráva v Transylvánii.

Čachtický hrad

Čachtický hrad / Zdroj: Facebook

Ďalší veľkovýpravný film sa natáčal okrem Pribiliny či Bratislavy aj na Čachtickom hrade. Ak tipujete, že to bola Jakubiskova Bathory, tak sa nemýlite. Príbeh Krvavej grófky sa s týmto hradom spája doslova nezmazateľne a lovci rôznych záhad sa snažia dodnes prezentovať rôzne paranormálne javy, ktoré sa tu občas vyskytujú.

Spišský hrad

Je jedným z najväčších stredovekých objektov strednej Európy a možno aj preto ho aj svetoví filmári využili hneď niekoľkokrát. Práve tu bola nakrútená fantasy rozprávka Dračie srdce so Seanom Connerym. Do čias pádu Rímskej ríše sme sa mohli preniesť vo filme Posledná légia. Aj jeho časť vznikla práve na Spišskom hrade.

Spišský hrad

Zdroj: Facebook

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie