štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaKam zmizli bystrické lavičky

Kam zmizli bystrické lavičky

Kým kultúra do centier miest prináša život, lavičky ho v ňom udržiavajú. Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť zasadnúť na terasu kaviarne, či cukrárne. Na lavičkách v centrách miest sa cez deň stretnú mamičky so svojimi ratolesťami, či partie seniorov. No a večer mladí ľudia, ktorí sa potrebujú stretávať. Vedia to aj v Banskej Bystrici, preto Mestské zastupiteľstvo schválilo „balík“ na revitalizáciu lavičiek v meste.

Banskobystričania si určite všimli, že v priebehu prvých dvoch mesiacov tohto roka zmizli lavičky z centra a zo dvorov niektorých materských škôl. Záhradnícke a rekreačné služby (ZARES) mesta Banská Bystrica informujú, že tento stav je len dočasný.

ZARES informujú, že sa im zatiaľ podarilo opraviť a natrieť 28 lavičiek z Námestia SNP, 6 lavičiek z Národnej ulice, 6 lavičiek v Jelšovom hájiku v Sásovej, 90 lavičiek a 10 sedení z areálov materských škôl. Momentálne prebieha údržba prenosných lavičiek, ktoré sú zväčša umiestnené na autobusových zastávkach.

Rekonštrukcia spočíva v obnove náterov, či výmene poškodených latiek.

„Začali sme s kompletnou údržbou 73 lavičiek na Tr. SNP, na ktorých sa v priebehu marca vymenia všetky laty,“ priblížili Záhradnícke a rekreačné služby.

Zdroj: Facebook – Záhradnícke a rekreačné služby mesta Banská Bystrica

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie