štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKomentárePíše Eduard Chmelár: ... A západ mlčí!

Píše Eduard Chmelár: … A západ mlčí!

Politológ a vysokoškolský pedagóg Eduard Chmelár je jedným z najaktívnejších zástancov mieru na slovenskej politickej scéne. Tentokrát k dianiu v Gaze s hrôzou konštatuje: Kde je, pre Boha, vaše svedomie!?!

Podľa arabskej televíznej stanice Al-Džazíra dnes izraelskí vojaci postrieľali v Gaze najmenej 112 a zranili najmenej 760 zúfalých, hladných a neozbrojených Palestínčanov čakajúcich na potravinovú pomoc.

A Západ mlčí.

Tento neuveriteľný zločin necháva našich inak až hystericky moralizujúcich politikov a aktivistov úplne chladnými. Kým progresívny prezidentský kandidát Ivan Korčok považuje masakrovanie palestínskeho obyvateľstva za legitímne, prepytujem „hlavná veliteľka ozbrojených síl“ Zuzana Čaputová si v Divadle P. O. Hviezdoslava (ktoré sa medzičasom zmenilo na progresívne Pasienky) robí spolu s Monikou Tódovou žarty z čoraz pravdepodobnejšieho zapojenia vojakov európskych krajín do vojny proti Rusku.

Kvílite nad každou hoci i náhodne zasiahnutou budovou na Ukrajine, ale zavierate si oči pred besnením v Gaze, kde to už vyzerá ako po výbuchu v Hirošime?? Ako môžete v takejto chvíli mlčať a vtipkovať? Kde je, preboha, vaše svedomie?!?

Žiadam najvyšších ústavných činiteľov, aby rázne odsúdili tento neospravedlniteľný zločin a tlmočili izraelskému veľvyslancovi na Slovensku ostrý protest a rozhorčenie slovenského ľudu voči tomuto nezmyselnému vraždeniu nevinných ľudí!

Zdroj: Facebook E. Ch.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie