štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityČo čakať od hodinového manžela

Čo čakať od hodinového manžela

Pri výraze „hodinový manžel“ sa mnohí uškrnú – napadne im množstvo dvojzmyselných vtipov. Lenže hodinoví manželia sú veľkou pomocou pre množstvo domácností. A určite to nie je o „službičkách pre paničky“ zaneprázdnených, zazobaných mužov.

Prečo hodinový?

Róbert Čermák sa tejto práci venuje dlhé roky a „zaúčal sa“ u svojho otca. Aj on bol elektrikár a od mladosti sa popri ňom naučil kadečo opraviť, či zmajstrovať. Pre Plusku vyvrátil jeden mýtus. Hovorí sa totiž, že hodinový manžel je hodinový preto, lebo robí len drobné opravy. Je to omyl. „Znamená to, že by som mal do hodiny prísť k zákazníkovi,“ vysvetlil.

Čo teda robí

V dnešnej dobe sa ľudia vracajú k opravám, na konzumný spôsob života „keď sa pokazí vyhoď, lebo nové sa oplatí viac“ ľudia prestávajú mať peniaze. Čermák opravuje takmer všetky elektrospotrebiče, až na televízory a chladničky.

„Opraviť sa dá, až na pár výnimiek, stále všetko. Veľa vecí vyriešim doslova na počkanie, ak treba objednať náhradný diel, zákazník vydrží,“ konštatuje.

Screenshot z videa

Poradí si aj s práčkou

„Nie vždy však platí, že čo  je drahé, to je dobré, to už hovorievala aj moja mamička a je to úplná pravda. Takže pri kúpe spotrebiča treba používať vlastný rozum. Napríklad, pri práčkach len málokto vie, že váha na nej uvedená znamená hmotnosť prádla v mokrom stave. Veľa ľudí to ignoruje, napchá do nej veci a potom ju jednoducho preťaží,“ radí to, čo sa naučil za roky praxe. Okrem toho ho ľudia často volajú k pokazeným práčkam, či svetlám. Prekvapuje ho však, že mnohí nevedia vyčistiť sifón, či vymeniť žiarovku.

Na čo nemá papiere, to nerobí

Hodinového manžela si budete ťažko volať, keď budete potrebovať „naťahať káble“, či vysekať plyn. Problém ale nemá s upchatou toaletou, výmenou vodovodnej batérie, či namontovaním madiel v kúpeľni. Pokojne vám tiež zavesí obraz, či vymení poistku.

Mimochodom, wc…

Čermák pri svojej práci zažije aj vtipné momenty. Raz ho zavolali do jedného bytu, kde im „raz odtekalo, inokedy neodtekalo wc“ a tak sa pustil do práce. Zo zariadenia vytiahol kostru celého kuraťa. Vypýtal si päťdesiat eur – aby gazdiná vedela, že kura do wc nepatrí. Po čase sa syna dotyčnej opýtal, či odvtedy wc funguje.
„Funguje. Mama doň nevyleje ani rezancovú polievku,“ odpovedal mu chlapec

inštalatér / Pixabay
Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie