štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaPavol Ľupták: Takúto rovnosť asi dámy nepotrebujú

Pavol Ľupták: Takúto rovnosť asi dámy nepotrebujú

Pavol Ľupták, poslanec za SNS na sociálnej sieti zazrel foto poslankýň za Progresívne Slovensko. Tie na ňom deklarujú, že nestoja o ruže, ale chcú rovnosť a rešpekt. Dámy z PS sa takto postavili k Medzinárodnému dňu žien, čo Ľupták vo svojom videu okomentoval. „Nevedel som či sa mám smiať alebo plakať pri tomto obrázku, ale skúsme si rozobrať tie slová rovnosť a rešpekt,“ hovorí poslanec na úvod.

Začal rešpektom

„Rešpekt či už u muža alebo u ženy sa nedá získať nejakou tou žiadosťou, že ja poviem ja chcem rešpekt a vy mi ho musíte dať. To tak nefunguje ani u muža, ani u ženy. My muži rešpektujeme ženy, ktoré majú vnútornú krásu,“ konštatuje Ľupták, ktorý vonkajšiu krásu nehodnotí, nik predsa nevyzeráme tak, ako by sme si priali. Ide mu o vnútornú krásu, ktorú meria inteligenciou, vzdelanosťou a mravnosťou.

„Žena môže byť krásna, ale je zamestnankyňa niekde v nejakom erotickom salóne, taká žena si nikdy nezíska rešpekt muža takto len toľko k tomu rešpektu,“ dopĺňa poslanec ku kritériu mravnosti.

Na Slovensku rovnosť funguje

„Ženy sú absolútne rovné s mužmi. Tam nevidím, žiadny rozdiel nie sú diskriminované. Mohli by sme urobiť nejakú štatistiku, či v priemere ženy zarábajú viac alebo menej ako muži. štatistika existuje, ale do toho koša, z ktorého sa táto štatistika robí, sú zahrnuté profesie nízko platené, ktoré na 99 percent robia ženy,“ vysvetľuje Ľupták s tým, že ide väčšinou o upratovačky, či iné pomocné sily a preto v priemere vychádzajú ženám nižšie platy.

„Ale učiteľka s rovnakou praxou ako muž rovnakého veku má rovnaký plat. Tak isto je to v štátnej správe. Žena za sústruhom, ktorá vysústruží sto súčiastok rovnakého typu ako muž za osemhodinový pracovný deň,  dostane rovnakú mzdu. Pracujú na úlohe, takže v tomto trošku tie štatistiky, ktoré hovoria o nižších platoch žien sú zavádzajúce a ak chcete, nemáte dostatok rovnosti,“ upozorňuje poslanec.

Ani na Titanicu nebola rovnosť…

„Všetci sme videli filmy o potopení tejto neslávne nechválne slávnej lode. Čo tam bolo, keď sa začali spúšťať záchranné člny návozu na vodu? Zaznel pokyn – ženy a deti ako prvé. A tak sa aj stalo. Vy by ste chceli, aby zaznel pokyn deti prvé a muži a ženy na striedačku? Lebo sme si rovní? Toto by ste vážne chceli? No ja si myslím, že nie,“ uvažuje ďalej Ľupták.

Iný príklad

Ako ďalší príklad rovnosti žien Ľupták ukazuje Severnú Kóreu, či Izrael, kde aj ženy chodia na trojročný vojenský výcvik, aby sa vyhli teroristickým útokom Palestínčanov. Ak príde k výbuchu, tam položia život rovnako ženy, ako aj muži.

„Teraz sa mobilizuje napríklad na Ukrajine. Je nedostatok živej sily, tak Zelenský zo zúfalstva povoláva do zbrane aj ženy. Chceli by ste ísť do vojny a rovnako s mužmi byť mobilizované? Veď dnešná vojenská technika je sofistikovaná a rovnako dokážu ju obsluhovať aj ženy aj muži,“ pripomína poslanec stále aktuálnejšiu tému.

Poslancova irónia

„Sedíte pri počítači riadite, kde tu bombičku hodíte… Alebo ostreľovačky? Hej tá odstreľovacia puška nie je nejaká extra ťažká a ženy v športovej streľbe sú rovnako zdatné ako muži. Strieľali by ste pekne krásne o kilometer ďaleko niekomu do hlavy, že mu tá hlava odletí. Toto by ste chceli? Toto by ste zvládli takúto rovnosť?,“ pýta sa Ľupták. Lenže tá rovnosť prináša aj to, že taká strela môže trafiť rovnako aj ženu…

Definícia ženy

„Žena je podľa tejto definície oxfordského slovníka dospelá ľudská bytosť ženského pohlavia. Potiaľto súhlasím. Ale tak aj dospelý človek, ktorý žije a identifikuje sa ako žena, Čokoľvek mohol byť pri náraze mohol mať pri narodení iné pohlavie. A toto je vaša rovnosť, ktorú vy progresívci presadzujete?,“ uvažuje Ľupták s tým, že je proti takej rovnosti, kde sa z nejakého dôvodu chce niekto zmeniť z muža na ženu.

„Takúto rovnosť vy chcete toto otvorene hlásať a my konzervatívci sme zásadne proti takejto rovnosti,“ dodáva poslanec.

Preto sa čuduje…

„Takže milé kolegyne z progresívneho Slovenska. Ja sa čudujem, že dospelé bytosti, ženy, ktoré ste sa narodili s pohlavím ženským, ste za takéto zvrátenosti a mohli ste vyprodukovať obrázok s nápisom nestojíme o ruže,“ uzatvára poslanec Pavol Ľupták.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie