štvrtok, 19 septembra, 2024
HomePolitikaPavol Ľupták: Tentokrát (aj) o prezidentských voľbách

Pavol Ľupták: Tentokrát (aj) o prezidentských voľbách

Krátke zamyslenie na tému nenávisti a hroziaceho vojenského konfliktu na pozadí slovenských prezidentských volieb priniesol vo videu aj poslanec Pavol Ľupták (SNS). V úvode prináša krátky exkurz do minulosti, do prvého desaťročia tohto storočia, kedy finančnú krízu spustilo nezodpovedné správanie na Wall street a následný pád banky Lehman Brothers.

A začal pracovať BRICS

Aj o tom hovoril Ľupták v prednáškach História peňazí. V nich konštatoval, že nebyť ľudovo povedané natlačených peňazí, čaká nás ďaleko väčšia kríza, akú zažili USA pred zhruba storočím. V tejto súvislosti Ľupták pripomína aj zoskupenie BRICS, ktoré sa pomaličky chystá na novú svetovú menu

„Založili si svoju rezervnú banku, medzinárodný menový fond krok za krokom. No od tej doby je Rusko najväčším nepriateľom Spojených štátov amerických. Lebo ak by sa tieto ekonomiky vyčlenili zo svetového finančného systému, tak to rovno kľakne,“ upozorňuje Ľupták. Pripomína tiež, že Rusko, Spojené kráľovstvo, Japonsko, Francúzsko, Saudská Arábia, India, Nemecko, Taliansko, Brazília nemajú spoločne také vysoké vojenské výdavky, aké majú USA. Práve preto si „mohli“ dovoliť vojenské konflikty v rôznych krajinách po celom svete, ktoré sme my nejako osobne neriešili, veď sa nás až tak netýkali (až na Juhosláviu).

O Ukrajine hovoril už dávno

Bytostne sa nás však bude týkať konflikt na Ukrajine. Ľupták už pri realizácii základní USA, teda NATO vo východnej Európe hovoril o hrozbe, že konflikt Rusko-USA prepukne na Ukrajine.

„A ľudia si vtedy nevedeli predstaviť, že sa to stane, že by tu kdesi v Európe, medzi slovanskými národmi, že by začala veľká vojna? Ľudia, ktorí žili celý život v mieri nepoznali vojnu, si dodnes vôbec nevedia predstaviť, že by tá vojna mohla prísť aj ku nám, čo sa dialo na Slovensku,“ hovorí Ľupták s tým, že v tom čase aj slovenská ekonomika mala „dobré mazadlo“ – prílev lacných peňazí. Postupne sa podľa neho svet skutočne uberá k veľkej vojne minimálne v tomto našom slovanskom priestore. No a práve preto bola aj na Slovensku žiadúca vláda, ktorá „pôjde po ruke“ tým, ktorí chcú ísť do vojenského konfliktu. Preto sa aj na Slovensku „udial Kuciak“.

„Viackrát som vyjadril môj osobný názor, že to bola práca nejakých tajných služieb a cieľom bolo odstrániť Ficovu vládu. Nepodarilo sa to celkom, pretože štátnickým krokom sa Robert Fico stiahol z postu premiéra a nastúpil Peter Pellegrini,“ pokračuje Ľupták.

Prezidentské voľby

V tejto atmosfére v roku 2019 si Slovensko za prezidentku zvolilo neznámu advokátku Zuzanu Čaputovú, ktorá stála proti Marošovi Šefčovičovi zo Smeru. Tieto prezidentské voľby budú podľa Ľuptáka niečo veľmi podobné.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie