štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeVideoLívia Pavlíková: Nemôžu si zvykať, že môžu všetko!

Lívia Pavlíková: Nemôžu si zvykať, že môžu všetko!

V Markíze musia neskutočne škrípať zubami. A zvlášť pani redaktorka Martina Tőrőková, ktorá v snahe zosmiešniť a zhodiť hnutie Republika pred voľbami do europarlamentu použila zábery z parodického videa. Mladá kandidátka na europoslankyňu sa však rozhodla nenechať to len tak a najsledovanejšej TV posiela predžalobnú výzvu.

Všetko spustilo video, kde Pavlíková hovorí o tom, ako svojmu synovi Adamkovi zakazuje hrať sa s dievčenskými hračkami. Reportáž TV Markíza z Lívie urobila ženskú, ktorá svoje dieťa týra. Pár dní Lívia Pavlíková redaktorku Markízy žiadala o ospravedlnenie, čo sa však nestalo. Pavlíková preto avizuje ďalšie kroky – svoje meno je, v prípade potreby, rozhodnutá očistiť aj pred súdom a v aktuálnom videu informuje o predžalobnej výzve voči TV Markíza. Médiá hlavného prúdu sa podľa budú musieť naučiť za svoje nepravdivé tvrdenia niesť dôsledky.

Parodické video

K videu Pavlíková pripísala ironický popis: „Správne hodnoty treba deťom vštepovať odmalička.“ Parodický tón videa podčiarkuje fakt, že Pavlíkovci nemajú syna, ale dcéru. Pavlíková sa v ňom štylizuje do pipinky, ktorá pri líčení sa vysvetľuje až takmer sadistické výchovné praktiky, ktoré voči domnelému synovi používa. V reportáži Markízy natočenej redaktorkou Martinou Tőrőkovou, bolo Pavlíkovej video prestrihané tak, že doň boli vložené zábery z predstavovania kandidátky do eurovolieb, kde Milan Uhrík Líviu Pavlíkovú prezentuje, ako zástankyňu tradičných hodnôt a hodnôt zdravého rozumu.

Žiadala ospravedlnenie

„Vyzývam novinárku Tőrőkovú, aby sa mi v hlavnom vysielacom čase ospravedlnila. Inak budem musieť podniknúť ďalšie právne kroky. Nemôžeme totiž dopustiť, že novinári budú bez akýchkoľvek dôsledkov nechutne klamať a zavádzať svojich divákov,“ žiadala Pavlíková niekoľko dní po odvysielaní reportáže  s tým, že ospravedlnenie je jediným východiskom zo situácie, kedy by si redaktorka mohla zachovať akú-takú ľudskú a novinársku dôstojnosť.

Pobúrila aj bulvár

„Občas sa stáva, že človek nepochopí vtip a že úzkoprsí ľudia niekedy nerozlišujú paródiu či satiru. Problém je, keď sa to stane reportérke najsledovanejšej televízie Markíza ovplyvňujúcej politické názory ľudí a keď „seriózna“ televízia predstavuje kandidátku na europoslankyňu ako kandidátku dezinformačnej scény, pričom sama použije nepravdivé a z kontextu vytrhnuté informácie,“ všimla si problematickú reportáž aj Pluska.sk. Tú zaujímal aj názor samotnej Tőrőkovej či televízie Markíza. Dočkali sa len strohej odpovede, ktorú odoslal zástupca PR oddelenia – nebudú sa k tomu vyjadrovať, čo Lívia Pavlíková vo svojom ďalšom videu zhodnotila, že Markíza nie sú len klamári, ale aj zbabelci.

Markíza v problémoch

Pavlíková vo svojom videu citovala aj riaditeľa Transparency International Slovensko. Podľa Michala Piška zostrih pôvodného videa v reportáži Markízy mohol u divákov vyvolať nesprávny dojem.

„Keď moje slová potvrdí aj riaditeľ jednej z najväčších liberálnych mimovládok, je jasné, že Markíza je v problémoch,“ doplnila Lívia. Tá pritom upozorňuje, že kauza nie je o jej osobe, ale o klamstve, ktoré vypustíl mainstream.

„Vytvára to nebezpečný precedens, ktorý sa môže týkať hocikoho. Preto sa idem v mene všetkých brániť!,“ hovorí odhodlane Pavlíková.

Nech si nezvykajú

„Médiá si nemôžu zvykať, že budú o ľuďoch klamať a nálepkovať ich, ako sa im zachce. Pani Töröková mala dosť často na to, aby sa ospravedlnila, no ona sa radšej tvári, že na tisícoch ľudí, ktorí moju výzvu na ospravedlnenie zdieľali, nezáleží… Hoci sa nám podarilo naštrbiť dôveru v mainstreamové médiá, ospravedlnenie je nevyhnutné,“ hovorí Pavlíková s tým, že Markíza od nej obdrží predžalobnú výzvu so žiadosťou o ospravedlnenie.

Pomsta Markízy a slušné argumenty

„Tendenčnú reportáž som si vyslúžila len tým, že nezapadám do ich liberálnej predstavy sveta a nebojím sa hrozby jasne pomenovať ani im čeliť v uliciach,“ myslí si Pavlíková a pripomína, že reportáž bola odplatou za to, že im ukázala pravú tvár dúhových fanatikov.

„Ale rozdiel medzi vami a mnou je v tom, že ja som ich vyjadreniami nemusela nijako manipulovať, aby sa znemožnili. Oni to urobili sami,“ myslí si mladá politička. Tá na záver tvrdí, že bývalý hlavný prúd má obavy z rozumnej a pritom slušnej argumentácie. Ak niekto robí opak je podľa Pavlíkovej načase, aby si za to niesol dôsledky.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie