štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaTrumpovo víťazstvo si princ Harry určite neželá

Trumpovo víťazstvo si princ Harry určite neželá

Ak by prezidentské voľby v USA vyhral Donald Trump princovi Harrymu hrozí vyhostenie z USA. Bývalý prezident to uviedol v exkluzívnom rozhovore pre GB News. Dôvodom deportácie môžu byť odhalenia vojvodu zo Sussexu v jeho autobiografii „Spare“. Vo svojej knihe sa podelil o svoje skúsenosti s užívaním drog, ktoré mu umožnili vidieť „pravdu“.

V júni 2023 americké ministerstvo vnútornej bezpečnosti (DHS) v rozpore so súdnym príkazom odmietlo potvrdiť alebo poprieť existenciu záznamov o potenciálne nelegálnom vstupe princa Harryho do krajiny. Noviny Dzen.ru uvádzajú, že Trumpa rozčúlila administratíva amerického prezidenta Joea Bidena. Tá mala Harryho „chrániť“ tým, že súdu neposkytla potrebné dokumenty.

Zákony v USA považujú užívanie drog v minulosti za dôvodom na zamietnutie víz.

Podľa novín aif.ru  Trump zdôraznil, že Harry nemôže počítať so žiadnymi úľavami.

„Ak (Harry) klamal, potom budeme musieť podniknúť príslušné kroky,“odpovedal bývalý prezident na otázku o privilégiách pre princa.

Trump navyše v rozhovore podporil Kate Middleton v škandalóznom príbehu kvôli jej upraveným fotografiám, no diskutovalo sa aj o Charlesovom boji s rakovinou a ďalších témach súvisiacich s kráľovskou rodinou.

Princ Harry / Facebook

V súčasnosti sa podľa serveru aif.ru čaká na právnu výzvu na zverejnenie podrobností Harryho žiadosti o víza. Rozhodnutie o zverejnení dokumentov, ako uviedlo americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť, prijme federálny sudca.

Ešte predtým Buckinghamský palác poprel klebety o smrti panovníka Charlesa III.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie