štvrtok, 19 septembra, 2024
HomePolitikaTibor Gašpar: Niektoré médiá majú stále dvojaký meter. A nie len oni

Tibor Gašpar: Niektoré médiá majú stále dvojaký meter. A nie len oni

Bývalý policajný prezident a súčasný poslanec NR SR Tibor Gašpar (Smer-SSD) nechápe, že opozícia je schopná v mene svojich politických cieľov hovoriť o hrozbe teroristických útokov, ako o marketingovom ťahu pred druhým kolom prezidentských volieb. Podľa neho hovoria do každej oblasti spoločenského života spôsobom, ako keby tu vládla opozícia. Aj o tom bola reč v Rozhovoroch s Mimi Šramovou, kde bol Tibor Gašpar hosťom deň po zasadnutí Bezpečnostnej rady SR.

Mimi Šramová sa s predsedom Branno-bezpečnostného výboru NR SR rozprávala aj o tom, ako je možné, že sa na Slovensko dostal migrant napojený na teroristov, prečo kauza Rozuzlenie skončila použitím paragrafu 363, prezentoval svoj názor na dvojitý meter pri Dannym Kollárovi a čurillovcoch a médiálnom lynči ministra Eštoka.  Prečo si myslí, že Danny Kollár čelí účelovému trestnému stíhaniu.

Terorista na Slovensku

Tibor Gačpar počas svojho pôsobenia vo funkcii policajného prezidenta v r. 2015 absolvoval množstvo podobných opatrení v súvislosti s hrozbou terorizmu. Zhruba pred mesiacom sa zúčastnil na zasadnutí výboru na kontrolu SIS a už vtedy poverený námestník hovoril o fakte, že v rámci nečinnosti bývalej vlády v oblasti migrácie, k nám prišli aj ľudia, ktorých možno označiť ako hrozbu.

„V náväznosti na to, čo sa udialo v piatok v Moskve, v náväznosti na to, ako reagovali niektoré krajiny, je nevyhnutné prijímať opatrenia aj na Slovensku,“ozrejmuje Gašpar s tým, že je tu aj možná súvislosť s nadchádzajúcimi kresťanskými sviatkami a ako predseda patričného výboru bude iniciovať užšiu spoluprácu bezpečnostných zložiek štátu, aj keď mu je jasné, že opozícia bude stále hovoriť o akomsi marketingovom ťahu pred druhým kolom prezidentských volieb.

Zauzlené Rozuzlenie

Tibor Gašpar bol jedným z tých, ktorí sa netajili názorom, že obvinenia Konečného, Pčolinského a Aláča boli účelové, čo rozhodnutie Generálnej prokuratúry potvrdilo. Potvrdzuje aj Pčolinského názor, že by mohlo ísť aj o sabotáž, v čom sa bude v najbližšej budúcnosti konať. Navyše Rozuzlenie spustilo zmenu na čele SIS a kauza tiež bola namierená proti ľuďom, ktorí zhromažďovali dôkazy na čurillovcov.

„Keď jedna zložka štátu ohrozuje činnosť druhej zložky štátu, to už má dopad na vnútornú bezpečnosť a osobne sa domnievam, že toto treba riešiť na Branno-bezpečnostnom výbore,“ myslí si Gašpar.

Kto rozkladá právny štát

Súčasná opozícia hovorí o narušení nedôveryhodnosti SIS a bezpečnostných zložiek, no najnovšie informácie prinášajú zistenia, že tomu tak bolo práve za ich vlády. Gašpar konštatuje, že keď sa tu reálne rozkladal právny štát, mnohí zo súčasnej opozície boli ticho. Tento stav nemôže skončiť veľkým tichom, že sa na to skrátka zabudne. Gašpar preto verí, že novelizovaný trestný zákon čoskoro prejde rozhodnutím Ústavného súdu. To by malo priniesť reálne oddelenie politiky od vedenia SIS a tiež ak nebude prezidentom Ivan Korčok.

„To je pre mňa kandidát, ktorý môže priniesť do tejto spoločnosti len veľký, vážny chaos,“obáva sa Gašpar. Najzásadnejšia však je otázka, aby Slovensko nový prezident nezaťahoval do vojny.

„Nepriateľ č. 1“ s tromi medzinárodnými zatykačmi

Takmer okamžite po tom, ako bola odvysielaná diskusia s Matúšom Šutajom Eštokom v kaviarni Adriana na YouTube kanáli Dannyho Kollára, sa médiá bývalého mainstreamu zadúšali od pohoršenia, že minister komunikuje u obvineného človeka. Pritom ani nie rok dozadu nikomu z nich neprekážalo, že minister vnútra, vedenie polície, aj prezidentka sa zastávajú čurillovcov, ktorí už v tom čase boli obvinení a niektorí dokonca povýšení. Podľa Gašpara presne toto je ideálna ukážka dvojitého metra.

Danny Kollar | Danny Kollár

„Keď chceme hovoriť o Dannym Kollárovi, je dôležité povedať, čo viedlo k jeho stíhaniu a trom zatykačom, o aké trestné činy ide, ako sú preukázané a či sú postavené opäť na kajúcnikoch, alebo na faktoch. Niektoré zložky OČTK nemali problém vo vzťahu k Interpolu predkladať zavádzajúce údaje, aby docielili stíhanie v zahraničí,“objasňuje Gašpar a ako príklad uvádza Kollárov útek z väzby, ktorý sa nikdy neudial. Ak by podľa neho britský súd uznal stíhanie za dôvodné, dávno by Dannyho Kollára vydal.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie