štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKultúraKeď na klobásu, tak do Buzitky

Keď na klobásu, tak do Buzitky

Údené dobroty, šunky a klobásy neodmysliteľne patria k tomu, čo domáca pani pre polievačov, či šibačov určite pripravia. Zvlášť dobrej klobáske je ťažko odolať, veď každý mäsiar má svoj, mnohokrát rokmi vylepšený recept a ak má vchod 25 bytov, v každom by vám ponúkli inú. Vedia to aj v Buzitke pri Lučenci, kde práve na Veľkonočnú nedeľu zorganizovali Medzinárodný Klobása fest Buzitka.

Nebude len klobása

Organizátori na stránke Klobása fest Buzitka sľubovali nie len festival chutí, ale aj tombolu, či kultúru v podobe rôznych účinkujúcich nie len zo Slovenska.  Veď dobrú klobásu vám naservírujú ako na Slovensku, tak v Maďarsku, na Ukrajine, či Rumunsku. Prípravy v obci prebiehali už dlhšie, veď okrem zázemia pre účinkujúcich, posedenia pre ochutnávajúcich a súťažné tímy na takej veľkej akcii musí byť tip-top, aby sa všetci nie len chceli vrátiť o rok, ale pritiahnuť ďalších…

O rok dovidenia

Súťažilo 15 tímov a aj kultúrny program sľuboval veľmi príjemnú aktivitu. Účastníkov svojou prítomnosťou potešili napríklad Sendreiovci, ale aj Katarína Roth Neveďalová.

Zdroj: Obec Buzitka / Facebook

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie