štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozitySeniori, policajti radia, ako nebyť podvedení

Seniori, policajti radia, ako nebyť podvedení

Asi sa zhodneme na fakte, že práve seniori sú v oblasti rôznych podvodov veľmi zraniteľná skupina obyvateľstva. Bratíslavskí policajti preto navštevujú kluby dôchodcov, kde s ich členmi komunikujú, ako odhaliť podvodníka. Preventistka OR PZ BA III Miška spoločne s prokurátorkou OP Bratislava III navštívila v uplynulých dňoch seniorov v klube dôchodcov v bratislavskej mestskej časti Krasňany. O ich návšteve, ale aj o tom, ako si poradiť, informuje facebooková stránka bratislavskej krajskej polície.

Zdroj: Facebook / Polícia SR – Bratislavský kraj

„Ak Vás akákoľvek osoba (policajt, lekár, právnik, advokát) informuje o rôznych situáciách s Vašimi príbuznými a pýta od Vás finančnú hotovosť – OVERTE si, či sa informácie zakladajú na PRAVDE. Ukončite hovor a zavolajte svojím príbuzným,“ radia policajti.

Upozorňujú tiež, že ani policajt, lekár, či advokát cez telefón nikdy nežiada  riešenie prípadov a už vôbec nebudú požadovať ponechanie financií na verejných miestach. Tiež od vás nebudú chcieť, aby ste ich vyhodili z okna, alebo odovzdali neznámym osobám!

V žiadnom prípade neodkladajte finančnú hotovosť na miesta ako sú smetné koše, kríky, trávnatý porast, pod motorového vozidlá. Jasným signálom podvodu je aj požiadavka o vyhodenie peňazí z balkóna alebo cez okno. Určite tiež neodovzdávajte peniaze cudzím osobám!

Zdroj: Facebook / Polícia SR – Bratislavský kraj

Ak by na Vás volajúci lekár, či policajt naliehal s odovzdaním peňazí, alebo cenností volajte vždy na číslo 158, uzatvárajú bratislavskí policajti.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie