štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaZa obete autobusového nešťastia sa modlili aj v Starej Ľubovni

Za obete autobusového nešťastia sa modlili aj v Starej Ľubovni

Slovensko v sobotu, 6. apríla zasiahla tragédia, ktorá si vyžiadala tri obete. Do veriacich, ktorí smerovali na Diecézne stretnutie mládeže v Spišskom Podhradí, vrazil autobus. Tri dievčatá nehodu neprežili. Jedno je vo vážnom stave, ďalších šesť osôb je zranených.
Pozostalým obetí aj my v redakcii vyjadrujeme úprimnú sústrasť.

K nehode došlo v sobotu ráno. Podľa polície sa autobus z neznámych príčin pohol a tí, ktorí stáli pred ním a vystupovali, sa dostali podeň.

Zdroj: Spišiakoviny.eu

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Vyslané boli aj dva záchranárske vrtuľníky. Do nemocníc v Levoči, Prešove, Krompachoch, Spišskej Novej Vsi a Košiciach boli transportovaní viacerí mladí ľudia vo veku od 14 do 17 rokov s otvorenými ranami či polytraumami a zlomeninou.

Vážne zranená 15-ročná dievčina je po operácii v košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) v stabilizovanom stave, čo potvrdila vedúca komunikačného odboru nemocnice Ladislava Šustová.

„Je po operačnom zákroku a v stabilizovanom stave,“ uviedla. Pacientka je hospitalizovaná na JIS-ke Kliniky úrazovej chirurgie UNLP. Záchranári ju z miesta nehody previezli do nemocnice vrtuľníkom.

Sústrasť pozostalým vyslovila aj prezidentka SR, Zuzana Čaputová. Na miesto prišiel aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Obaja Hlas-SD) bola v kontakte so všetkými záchrannými zložkami a premiér Robert Fico (Smer-SSD) vyzval Slovákov, aby boli v mysliach s pozostalými.

Namiesto radosti pieta

Na stretnutie prišlo približne 1600 ľudí. Namiesto plánovaných aktivít sa všetci stretli v Katedrále sv. Martina, kde sa modlili sa zosnulé dievčatá a tiež za ďalších zranených, ako aj ich príbuzných.  

Na spoločnú modlitbu pozval biskup Spišskej diecézy František Trstenský aj do  Farského kostola sv. Mikuláša v Starej Ľubovni. 

„Prosím, ktorí ste z mesta a okolia, príďte sa modliť. Pozostalí potrebujú vedieť, že sme s nimi. Ďakujem Vám všetkých za ľudskú a duchovnú blízkosť,“ uviedol František Trstenský.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie