štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaNemecké obavy o Slovensko a Maďarsko

Nemecké obavy o Slovensko a Maďarsko

Na Západe, ktorý sa obáva o právny štát, nechcú rešpektovať výsledky slovenských prezidentských volieb. Podľa Nemcov sa krajina namiesto do Európskej únie ťahá k Rusku, píše maďarský portál Mandinner. Podľa Nemcov je rovnako postihnuté aj Maďarsko.

Po zvolení spojenca premiéra Roberta Fica, Petra Pellegriniho za nového prezidenta Slovenska narastajú obavy, že sa krajina odvráti od Európskej únie a priblíži sa k Rusku, uvádza sa v tlačenom vydaní Frankfurter Rundschau .

„To, čo stihol Viktor Orbán v Maďarsku za desať rokov, chce zrejme Fico stihnúť za desať mesiacov“ povedala nemecká politička Strany zelených Viola Von Cramon-Taubadel.

Vedúci slovenskej kancelárie Nadácie Konrada Adenauera Tomislav Delinic k zvoleniu Pellegriniho povedal, že ich veľmi znepokojuje podkopávanie demokracie a právneho štátu aj na Slovensku, pretože „vidia“, ako to chodí aj v Maďarsku.

Prirodzene, ako rutinérsky politik bol Fico pripravený na to, že Západ nebude rešpektovať rozhodnutie slovenských voličov a zaútočí proti jeho krajine.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie