štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaSlovensko nebude len montovňou áut, budúcnosť je v turizme

Slovensko nebude len montovňou áut, budúcnosť je v turizme

Slovenská národná strana deklaruje, že vznik ministerstva cestovného ruchu a športu nebol samoúčelný. Naša krajina vo svojej rozmanitosti má čo ponúknuť aj cudzincom, začať však podľa SNS treba doma a podporou domáceho turizmu. Trvá na tom, že rozvoj cestovného ruchu a športu je pre Slovensko nevyhnutný.

Prvý krok na tejto ceste bude obsahovať efektívnejšie využitie rekreačných poukazov. Tie by mali pomôcť zvýšiť záujem o domáci cestovný ruch – Slováci nebudú „vynášať“ peniaze do cudziny, čo zvýši hrubý domáci produkt, informuje SNS na svojej stránke na Facebooku.

Strieborná generácia

„SNS prichádza s riešením a tým je efektívnejšie využitie rekreačných poukazov, ktoré zvýši záujem o domáci cestovný trh, čo povedie k zvýšeniu HDP. Rekreačné poukazy by sa mohli rozšíriť na rodičov. SNS to mení zákonom,“ informujú národniari.

„Rodičia, ktorí si nemôžu dovoliť cestovať alebo si oddýchnuť v ubytovacích zariadeniach, tak po novom to budú môcť využiť vďaka svojim deťom,“ hovorí SNS o zmenách, ktoré  prinesie nový zákon.

Je načase zobudiť sa

SNS zároveň upozorňuje, že výroba automobilov na rast slovenskej ekonomiky nebude postačovať, preto je  pre Slovensko nevyhnutné podporovať práve cestovný ruch, šport a kultúru. To všetko sú oblasti, v ktorých máme čo ponúknuť.

„Ministerstvo cestovného ruchu a športu vzniklo, pretože okrem kultúrneho a prírodného bohatstva, máme možnosť organizovať množstvo športových podujatí, ktoré sem prinesú ľudí. Nikde inde na svete sa nenachádza taký počet hradov a zámkov na jedeného obyvateľa, ako na Slovensku. Spolu ich je 180 a okrem nich máme aj 425 kaštieľov. Ministerstvo kultúry v spolupráci s ostatnými ministerstvami neustále pracujú na ich zachovaní a obnove,“ pripomína SNS.

Najslabší vo V4

„Cestovný ruch podľa údajov z analýz bánk tvorí na Slovensku v súčasnosti približne 1,4 percenta HDP. V susednej Českej republike tvorí cestovný ruch 4 percentá HDP, v Poľsku 5,2 percenta a v Maďarsku 6,3 percenta. Na Slovensku sa nachádza množstvo prírodných rezervácii, kúpeľných miest, aquaparkov, múzeí a galérií, historických miest a mnoho iných historických, kultúrnych a prírodných zaujímavostí.

Rekondičné pobyty pre seniorov

Zatiaľ boli upravené príspevky na rekondičné pobyty pre seniorov. Pravda spresnila, že tie trvajú šesť dní, teda päť nocí a ich súčasťou je dvanásť procedúr.

Predseda Jednoty dôchodcov na Slovensk Michal Kotian

„Ďalej musia byť v pobyte zahrnutá celodenná strava a procedúry nemôžu byť ďaleko od ubytovania,“ vysvetľuje Michal Kotian, predseda Jednoty dôchodcov. Dôležité je pritom nemýliť si kúpeľnú liečbu, dotovanú zdravotnou poisťovňou a rekondičné pobyty podporované príspevkom vo výške 100 eur zo strany ministerstva práce. Ide o dve rozdielne dotácie.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie