štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaPostavia nám mosty a trať Číňania?

Postavia nám mosty a trať Číňania?

Pracovná návšteva premiéra Roberta Fica na ministerstve dopravy bola ukončená tradičnou tlačovou konferenciou – tentokrát na „rozostavanej“ križovatke D4 a D1. Predstavili pri nej dva ambiciózne projekty, ktoré chcú predostrieť na pracovnej návšteve v Číne.

Trať Bratislava – Komárno

„Pripravujeme sa na veľkú návštevu Číny od 23. do 27. júna a my chceme dať čínskym partnerom na stôl niekoľko myšlienok alebo ideí, kde by PPP projekty mohli byť. Prvý projekt je Bratislava – Komárno PPP projekt na druhú koľaj,” vyhlásil Fico. Práve táto trať je najviac vyťažená, no viac vlakov na ňu nie je možné nasadiť, V Číne premiér mieni hľadať zdroje na stavbu druhej koľaje.

Zdroj: Facebook

500 mostov

„Nateraz by sme chceli ponúknuť zahraničnému partnerovi balík 500 mostov, ktoré by niekto zrekonštruoval, štát by to potom splácal v klasickom procese PPP projektu niekoľko rokov. A ten, kto by tieto mosty zmodernizoval, by sa celé obdobie o tieto mosty staral,” povedal s tým, že by išlo o podobný projekt, ako je na rýchlostnej ceste R1 medzi Nitrou a Banskou Bystricou.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie