štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeVideoJuraj Štubniak: Okamžitý odchod z eurozóny je úplne mimo realitu

Juraj Štubniak: Okamžitý odchod z eurozóny je úplne mimo realitu

Máme sa na čo tešiť. Juraj Štubniak ešte do eurovolieb chystá pár zaujímavých rozhovorov, ktoré nám možno ukážu, koho voliť. On nám samozrejme nepovie konkrétne meno, ale odznejú v nich informácie, ktoré rozsvietia tie povestné žiarovky v našich hlavách. Keď pre nič iné, tak pre toto sa oplatí sledovať Juraja a jeho aktuálne video. Lebo ako hovorí iný, nemenovaný, londýnsky influencer – vedieť je zbraň.
Od práva na hotovosť a londýnsku skúsenosť sa Štubniak dostáva k náznaku vysvetlenia, prečo je okamžitý odchod z EÚ či eurozóny nereálny. V závere videa prekvapivo konštatuje, že Slováci sú bohatý národ.

Právo na hotovosť

Juraj si pred týždňom vyrazil „za hranice všedných dní“ a v Londýne zistil, že tam sa platí takmer výlučne kartou, prípadne telefónom. „Netuším ako vyzerajú librové bankovky. Je to úžasne pohodlné a to je vec na ktorú nás chcú nachytať. Do metra sa v Londýne nedostanete ak nemáte bezkontaktnú platobnú kartu,“ konštatuje Štubniak, ktorý však pripomína právo na hotovosť, ktoré možno budeme nútení z Ústavy stiahnuť.

Digitálne euro však tiež má svoje úskalia. Bude sa napríklad dať zneužiť na „umravnenie“ systému neposlušných ľudí.

„Som toho názoru, že každú tému treba dôkladne preštudovať a informovať bez hystérie, ktorú sa nám tu snažia niektoré hejslovenské eseročky natlačiť. Nič sa neje tak horúce, ako sa to varí. Presvedčiť sme sa mohli o tom už mnoho krát. Lenže ľudia majú obmedzenú pamäť a ich reakcie sú väčšinou emocionálne. Preto to tak vyzerá aj pri volebných urnách,“ myslí si Štubniak.

Euro a internetoví svalovci

Niektorí boli pred rokmi, keď Slovensko vstupovalo do eurozóny nadšení, iní mali aj obavy. Každopádne nám nikto nepovedal, že sme, ako Štubniak hovorí, upísali dušu diablovi a tí, čo na internete hovoria o okamžitom odchode z EÚ nevedia, čo hovoria.

„My nemáme a nebudeme mať nikdy potenciál vystúpiť z EU a ani z eurozóny, to si zapíšte za uši. A jednostranná takáto akcia by pre Slovensko znamenala možno ešte väčšiu pohromu ako pre Ukrajincov nejaká špeciálna operácia. Priemysel aj ekonomiku máme naviazanú na EU, to je čistý fakt, preto samovoľný výstup by sa rovnal samovražde,“ upozorňuje Štubniak s tým, že každá predošlá vláda nás zaviedla do područia EU. Súhlasí aj s tvrdením, že nám zo vstupu do eurozóny plynuli aj výhody, no to už je téma pre ekonómov.

Bohatí a jednoduchí

O Slovákoch Štubniak vo svojom videu tvrdí, že sú bohatý a jednoduchý národ. Svedčí o tom cez dva a pol milióna eur na muníciu pre Ukrajinu.

„Je absolútne kúzelné, že práve títo „chciválkové“ obviňujú vládu, že nechce z našich zásob, ktoré už ani neexistujú, podporovať zabíjanie. Progresívna demencia prerazila ďalšie dno! Ak by to vzal do ruky nejaký šikovný prokurátor, tak by sa z toho mohol vykresať aj nejaký trestný čin. Ale v ohýbaní zákona táto naša terajšia vládna koalícia nevyniká. Ale aj ja cítim, že by mohli byť už konečne viac slušno-rázni,“ hovorí Juraj Štubniak nechápajúc, že herci najskôr robili zbierku na tank, teraz sa zbierajú na muníciu pre Ukrajinu a to všetko pod taktovkou politických mimovládok. Štubniaka obzvlášť mrzí, že na svoje vojnové ciele zneužili Štefánikov odkaz.

Pozrite si celé video:

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie