streda, 18 septembra, 2024
HomeVideoPavol Ľupták: Aktivisti nevedia, že na digitálne euro sa nevzťahuje právo veta?

Pavol Ľupták: Aktivisti nevedia, že na digitálne euro sa nevzťahuje právo veta?

Digitálne euro. To je aktuálne veľmi diskutovaná téma. Poslanec a kandidát na europoslanca Pavol Ľupták z SNS pred digitálnou menou varoval už dávno, je si však vedomý toho, že sa jej nevyhneme. Aj o tom bola reč v Diskusiách na palete, v ktorej bol hosťom.
Ľupták okrem toho, že vysvetlil, prečo sa nevyhneme digitálnej mene, hovoril aj o tom, či verí tvrdeniu, že táto nebude slúžiť na sledovanie a ovládanie obyvateľstva, témou bolo aj smerovanie EÚ ktotoálnej globalizácii. Dotkol sa tiež toho, ako sa vyhnúť obrovským problémom v súvislosti s migračným paktom, ale aj toho, aké sú ciele vlády po prezidentských voľbách a čo s RTVS.

Aktivisti a digitálne euro

Mnohí aktivisti premiéra a členov Výboru NR SR pre financie a rozpočet obvinili z prípravy schválenia digitálneho eura na Slovensku. Ľupták objasnil, že na túto vec Slovensko vplyv nemá – na digitálnu menu sa právo veta nevzťahuje. Zodpovedné sú za to vlády, ktoré v minulosti prijali Lisabonskú zmluvu. Tá umožnila odstránenie práva veta aj v iných oblastiach, kvôli čomu sme prišli o veľkú časť suverenity. Nesúhlasí s faktom, že na všetko je potrebné pýtať sa v Bruseli a keď to takto pôjde ďalej, tak budeme mať príkazy aj na toľko, koľko sliepok môžeme chovať pri dome.

Digitálne euro, zdroj: Pixabay

Smerujeme k digitálnemu otroctvu

Ľupták je skeptický aj voči ubezpečeniam EK, že prostredníctvom digitálneho eura nebude sledovať obyvateľstvo. Snaha globalistických kruhov smerujúca k svetovláde je zrejmá a au EÚ má snahy pretvoriť sa na akýsi centralizovaný štát, kde okrem vlastných mien nebudeme mať ani vlastnú daňovú politiku. Súčasťou toho je aj zrušenie práva veta vo všetkých oblastiach.

„Komerčné banky sú motivované, aby ľudia prestali používať hotovosť a aby používali platobné karty. Krok za krokom sa deje to, že ľudia hlavne v západnej Európe prestávajú používať hotovosť a platia kartami, alebo inteligentnými hodinkami. Za chvíľku bude čip pod kožou, kde budú nahrané veci, ako digitálna peňaženka a možno aj nejaké iné sledovacie nástroje. Budeme platiť len priložením ruky,“ avizuje Ľupták. Pre mladých to môže byť veľká frajerina, no dobrovoľne sa vrháme do digitálneho otroctva. Sami, nepoužívaním hotovosti a dobrovoľne.

Totálna kontrola

Ďalším nebezpečenstvom sú podľa neho snahy uzákoniť v legislatíve EÚ, aby potraty boli ľudským právom, prípadne nedávno schválený migračný pakt, ktorý môže doslova ohroziť Európu a jej kultúru.

„Chceme normálne, bezpečne žiť, nechceme si nechať diktovať vo veciach patriacich do našej kompetencie stovky rokov, napríklad v oblasti potravinovej bezpečnosti, chceme vychovávať deti bez programovania ich myslí v zmysle 72 pohlaví a podobne,“ povedal Ľupták, ktorý sa obáva rozpadu národa.

Migračný pakt

Za tragédiu považuje najmä moslimskú populáciu s vysokou pôrodnosťou. Po schválení migračného paktu nám na Slovensku zostáva jediná možnosť, ako sa vyhnúť jeho katastrofálnym dôledkom: zaplatiť Bruselu za každého odmietnutého migranta pokutu 20.000 eur.

Čo bude ďalej…?

Medzi priority vládnej koalície po prezidentských voľbách patrí podľa Ľuptáka hlavne zabezpečenie ekonomickej stability Slovenska. Po predchádzajúcich vládach zdedila astronomický dlh, ktorý musí splácať. Budú sa pritom snažiť o to, aby nevyhnutná konsolidácia verejných financií nepostihla najzraniteľnejšie vrstvy obyvateľstva. Ďalšou prioritou je obnovenie prístupu občanov a firiem k lacnejším energiám.

Na záver RTVS

Vládnej koalícii mnohí vyčítajú, že sa ešte „nepostarala“ o RTVS. Ľupták si je veľmi dobre vedomý toho, že všetky médiá vytvárajú politiku.

Na snímke budova Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS)

„Lenže Slovenská televízia nesmie dovoliť, aby sa moderátor dal do pozície, že on bude prezentovať svoje politické názory. On je tu na to, aby moderoval dvoch politikov a nech každý dostane priestor,“ myslí si Ľupták s tým, že koalícia musí brať do úvahy aj možnosť, že opozícia navrhnutý mediálny zákon napadne na Ústavnom súde a že s ním pobeží aj do Bruselu. Predpokladá však, že aj tento problém by mal byť do leta vyriešený.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie