štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKomentáreMiroslav Čimo: Digitalizácia nie je žiaden hoax

Miroslav Čimo: Digitalizácia nie je žiaden hoax

Miroslava Čima mnohí poznáme aj z hudobnej scény, ale pamätáme si ho aj z kandidátky jedného z politických subjektov do predčasných parlamentných volieb 2023. Na svojej stránke na Facebooku uvažuje nad „moderným výdobytkom“ – samoobslužnými pokladňami.

Nedávno som bol v Petržalke v jednom obchode s potravinami, fungovalo niekoľko samoobslužných pokladní a iba jedna pokladňa s pokladníkom, viditeľne invalidný dôchodca. Hovorím mu, vy tu stojíte ako posledný mohykán, o chvíľu zrušia aj vás a budú iba stroje obsluhovať ľudí. Všetci títo ľudia si ako zamestnanci prevádzky nablokujú svoj nákup, zaplatia a odídu, povedal som to nahlas a ukázal na ľudí pri samoobslužných pokladniach, nikto sa na mňa ani nepozrel.

Digitalizácia a robotizácia ako hoax?

Vyhýbam sa obchodom ako tesco, lidl, kaufland, billa odkedy viem komu patria, aké techniky používajú voči výrobcom a mnoho iných dôvodov, keď už som musel, tak som si vybral coop jednota, preto ma veľmi prekvapilo, že práve coop jednota prichádza s touto zmenou, qr kód, výmena ľudskej pracovnej sily za počítače, držia nás za gule viacerými spôsobmi a my sa musíme veľmi opatrne hýbať, aby sme si neublížili! Sme vlastne rukojemníci! Možno prišiel skutočne čas na spájanie prvovýrobcov slovenských potravín, ako spomína Milan Macuľa a vytvoriť komplexné , veľké obchody s primeranými cenami. Znížiť náklady a zvýšiť zisk, pre udržanie kvalitných potravín a záchranu ako takej sebestačnosti. Každopádne, máme čo robiť, ak raz prestanú chodiť kamióny s potravinami z nejakého dôvodu, aby sme prežili!

Zdroj: Facebook
Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie