štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaNa Slovensko mieri ďalšia medajla. Tentokrát z Kórei

Na Slovensko mieri ďalšia medajla. Tentokrát z Kórei

V tieni príprav na hokejový šampionát ostala informácia o zlate Veroniky Vadovičovej. Na Svetovom pohári v parastreľbe ho získala v sobotu v disciplíne R3 vzduchová puška v ľahu mix. V kvalifikácii triumfovala výkonom 638,6 bodu a vo finále nastrieľala 254,9 bodu, informuje portál paralympics.sk

„V R3, kde súťažia spolu muži a ženy, drží Veronika svetový rekord v kvalifikácii 640,2 bodu, aj vo finále 255,7 bodu. Ten síce neprekonala, ale udržala sa celé finále na špici až do konca a získala zlatú medailu. Ovládla už kvalifikáciu, kde strelila úžasných 638,6 bodu a vo finále, kde rozdiely behali po desatinkách, nedala šancu ani domácim kórejským hviezdam. Jediný, kto jej celé finále šliapal na päty, bol Park Jinho, kde rozdiely boli párkrát iba 0,1 bodu v prospech Veroniky. Veronika sa však nedala a konečný rozdiel vo finále bol až o 0,9 bodu! Tretí skončil Lee Jangho s 232,5 bodu,” priblížil priebeh pretekov Vadovičovej tréner Milan Goleňa.

Zdroj: Facebook Milan Goleňa

Pritom len vo štvrtok vytvorila Veronika v disciplíne R2 vzduchová puška v stoji nový svetový rekord v kvalifikácii so 628,3 bodmi. Po víťaznej kvalifikácii sa vo finále umiestnila na 2. mieste a získala striebro. Teraz ju čakajú malorážkové disciplíny.

„Náročná bude najmä 50 m trojpolohová ženy 3×40, nakoľko sa strieľa 2 hodiny a 45 minút a vonkajšie počasie v Kórei ráno až tak nepraje. Teploty sú okolo 13 – 15 stupňov ráno a od obeda je to už cez 20. Súťaž ale začína ráno miestneho času a predpokladáme, že bude sviežo,” dodal Goleňa.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie