štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeVideoNechce sa vám piecť? A kto povedal, že musíte...

Nechce sa vám piecť? A kto povedal, že musíte…

Doba je rýchla a také by mali byť aj recepty. Mnohým sa až „oči krížia“, keď si predstavia, že pre dobrý zákusok musia v jednej miske také cesto, v druhej iné, potom to spojiť a tri plnky, piecť pomaly a dlho … Ide leto, možno vám dobre padne redakčný výber troch nepečených zákuskov. Nech sa páči, píšte si!

Hrnčeková ,okosová bábovka

550g maslových sušienok; 100 g masla; 2 lyžice kakaa; 2 hrnčeky mlieka;
1 bal. šľahačka v prášku + mlieko; 1 hrnček mlieka; 2,5 hrnčeka kokos; 50 g rozpusteného masla
Čokoládová poleva: 2 hrnčeky smotany na šľahanie; 100 g čokolády
Recept je rozpočítaný na 200 ml hrnček

Zo sušienok urobíme omrvinky, pridáme 100 g rozpusteného masla, kakao a s mliekom poriadne zmiešame.
Vlejeme hrnček mlieka do misy, pridáme do nej rozpustené maslo, kokos a šľahačku, ktorú sme vyšľahali podľa pokynov uvedených na obale. Potom všetko opatrne premiešame vareškou.
Bábovkovú formu vyložíme potravinovou fóliou. Rovnomerne rozprestrieme kokosovú vrstvu, na ktorú uložíme vrstvu sušienok a dobre uhladíme.
Necháme v chladničke dobre stuhnúť, vyklopíme, odstránime fóliu, polejeme čokoládovou polevou. Tú si pripravíme z rozohriatej smotany, do ktorej sme nalámali čokoládu a počkali, kým sa rozpustí.

Orechové trubičky

150 g mletých orechov; 150 g práškového cukru; 150 g mletých detský piškót; 2 ks domácich vajíčok; 1 lyžica kakaa; na ozdobu čokoláda; na plnenie šľahačka
Na ozdobu sekané oriešky;

Zmiešajte oriešky, práškový cukor, mleté piškóty a domáce vajíčka v miske, až vytvoríte homogénne cesto, ktoré môžete ihneď spracovávať.
Pripravte si kus potravinárskej fólie a rozložte ju na pracovnej ploche. Umiestnite cesto na fóliu, preklopte ju nad cestom, a potom valčekom rozvaľkajte cesto na tenký plát. Nakoniec cesto nakrájajte na obdĺžnikové kúsky podľa formy na trubičky.
Nakrájané kúsky pretočte na trubičky a položte ich na plech spojom dole. Túto pripravenú zmes nechajte cez noc vyschnúť pri izbovej teplote.
Druhý deň odstráňte trubičky z trubičiek a namočte ich do čokoládovej polevy. Potom ozdobte podľa svojej fantázie a naplňte šľahačkou.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie