štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaKremnický rezervný fond bude v tomto roku štedrý

Kremnický rezervný fond bude v tomto roku štedrý

Poslanci kremnického zastupiteľstva na poslednom zasadnutí rozhodli o prerozdelení rezervného fondu vo výške 880-tisíc eur.
Veľká časť padne nasplácanie istín úveru a lízingov,  krytie schodku kapitálového rozpočtu mesta a prípadné odstránenie havarijného stavu majetku mesta.

Prostriedky z fondu pôjdu napríklad na vypracovanie projektových dokumentácií k dôležitým projektom, ako napríklad oprava Lúčanského priechodu, Zóny Veterník, či k sanácia vlhkosti v ZŠ Pavla Križku. Z fondu sa bude spolufinancovať stavby kompostáreň, vypracovaná bude štúdia k územnému plánu zóny Skalka, zakúpi sa minibus, vypracovaná bude projektová dokumentácia k obnove Zechenterovej záhrady a niekoľko ďalších projektov.

Kremnica / Zdroj: Facebook

Primátor Martin Novodomec na zastupiteľstve informoval, že investícia do projektových dokumentácií je základným predpokladom pre realizáciu viacerých kľúčových projektov v meste. Rovnako dôležitá je však aj podpora rozbehnutých projektov. Jednou z najdôležitejších akcií je rekonštrukcia bytovky na Štúrovej ulici, kde sú zdroje určené na neoprávnené výdavky. Ďalej sú to zdroje 35 tisíc eur v rámci spolufinancovania dostavby kompostárne určené na osvetlenie areálu a externého manažmentu.

Ako tiež dodal, investícia určená na dobudovanie parkovísk na Skalke v celkovej výške 65 tisíc eur bude rozdelená na dve časti. 15 tisíc eur bude určených na trvalé vyňatie plochy parkovísk z lesného fondu. 

15 tisíc eur sa vyčlení na budovanie kontajnerového stojiska na Skalke. Mesto tak reaguje na požiadavky tamojších podnikateľov – stojisko má spĺňať nielen estetické parametre, no má byť aj zárukou, že sa ku kontajnerom nedostanú medvede.

Keďže žltý minibus už dosluhuje, v rámci rezervného fondu je vyčlenená suma 25 tisíc eur na nákup nového. Sumou 20 tisíc eur prispeje na jeho kúpu Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko.

V minulom roku sa začalo pracovať na projekte fotovoltického zariadenia na MŠ Dolná, kde je určených 18 000 tis. Eur na spoluúčasť v projekte, aby sme boli pripravený zapojiť sa do eurofondovej výzvy.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie