streda, 18 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaPravda o rybách Pangasius! Aká nebezpečná je pre naše zdravie?

Pravda o rybách Pangasius! Aká nebezpečná je pre naše zdravie?

Pangasius alebo Basa je druh riečnej ryby, ktorá obsahuje množstvo chemikálií, baktérií, hormónov a ťažkých kovov.

Táto ryba akumuluje vysoké hladiny arzénu, ako aj polychlórovaných bifenylov, DDT a jeho metabolitov, kongenéru chlórdanu (CHLS), kovových nečistôt, izomérov hexachlórcyklohexánu, hexachlórbenzénu a ďalších toxických a nebezpečných látok.

Prečo ryby pangasius nie je dobré jesť

V skutočnosti je táto ryba väčšinou chovaná v rieke Mekong vo Vietname, kde je úroveň znečistenia vody jednou z najvyšších na svete. Zlúčeniny z neupravenej vody z chemických závodov, odpadové vody z čističiek odpadových vôd a hnojivá z polí sa vypúšťajú do Mekongu. A bezohľadní chovatelia tiež kŕmia pangasiusa geneticky modifikovanými potravinami a inými chemikáliami.

Pangasius je lacný, takže ryby sa predávajú hlavne chudobným triedam a posielajú sa do krajín „tretieho sveta“, kde aktívne kupujú ryby.

Pri mrazení pangasiusa sa používa rovnaká voda z Mekongu. Ak chcete urýchliť rast rýb 4 krát rýchlejšie, prinášajú hormóny z Číny, ktoré sa zavádzajú do tela žien. Hoci orgány, ktoré kontrolujú kvalitu výrobkov v Európe, vyžadujú údaje o týchto hormónoch, výrobcovia ich odmietajú poskytnúť.

Štúdie ukazujú, že konzumácia pangasia vedie k poškodeniu pečene, ochoreniam krvi, poškodeniu vnútorných orgánov.

Buďte opatrní a pokúste sa prestať jesť túto rybu. Je to veľmi nebezpečné pre ľudí a najmä pre malé deti. Dávajte si pozor, čo jete!

Povedzte svojim priateľom o tejto šokujúcej pravde o pangasiusovi.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie