štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaCez víkend si hasiči z okolia Bardejova merali sily. Palma víťazstva putuje...

Cez víkend si hasiči z okolia Bardejova merali sily. Palma víťazstva putuje na Moravu

V obci Rokytov sa 18-teho ročníka nočnej hasičskej súťaže o najzdatnejší hasičský zbor zúčastnilo dvanásť šesťčlenných družstiev. Desať domácich z okresu Bardejov a dve hosťujúce hasičské tímy z Česka, informuje Ahoj tv z Bardejova.

Súťaž začala v sobotu o štvrtej popoludní slávnostným nástupom na futbalovom ihrisku v Zlatom. Účasťou na súťaži hasiči zároveň absolvovali previerky pripravenosti pre Dobrovoľné hasičské zbory v okrese Bardejov.

„Popoludňajšie disciplíny sú tri – popoludňajšia štafeta, písanie testov a rýchlosť ustrojenia,“ informuje organizátor pretekov Ján Hirčák.

Zdroj: Ahoj tv

Hirčák tiež povedal, že večer sa družstvá rozbehnú po okolitých dedinách, kde sú pre nich pripravené rôzne súťažné aktivity. Domáce tímy zo Zlatého, Gaboltova, Sveržova, Tarnova, Rokytova, Bardejova, Petrovej, Kurova, Hrabovca a Zborova doplnili dve moravské hasičské družstvá z Olomouckého kraja, z obcí Pavlovice u Přerova a Dřevohostice. Odtiaľ cesta do Bardejova merala cez 400 kilometrov, no Pavel Čížek hovorí, že ani tá dlhá cesta nebola problémom, lebo túto súťaž si vždy užívajú.

„Súťaž je ťažká a nevyspytateľná. Minulý rok sme sa umiestnili na prvom mieste, ale trénovali sme, lebo takých súťaží absolvujeme viac a to je naša príprava,“ dodáva Čížek.

V Rokytove hasiči z plameňov zachraňovali zraneného futbalového komentátora.

„Primcípom tejto disciplíny je, zachrániť komentátora z horiaceho objektu. Hasiči musia v prvom rade natiahnuť správny prúd, následne hasiť priestory, kde sa nachádza zranená osoba a tú zniesť po schodoch k hasičskému autu,“ vysvetľuje Ľubomír Pongrác-Pitr, ďalší z organizátorov.

Prvenstvo z minulého roka nakoniec obhájili moravskí dobrovoľní hasiči z Dřevohostíc a odniesli si zlatú medailu. Druhé miesto získali hasiči zo Zlatého, na treťom mieste sa umiestnilo družstvo z Bardejova. 

Štvrtý skončil Kurov, piaty Hrabovec, šiesta Petrová, na siedmom mieste Sveržov, ôsmi boli dobrovoľní hasiči z Gaboltova, na deviatom mieste skončilo družstvo z Pavlovíc u Přerova, desiati boli Rokytovčania, jedenásti Tarnovčania a dvanástu priečku obsadili hasiči zo Zborova.

Zdroj: Facebook – Bardejov online
Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie