štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaOkolie škôl aj dnes strážili policajti

Okolie škôl aj dnes strážili policajti

Siedmeho mája množstvo materských, základných a stredných škôl na Slovensku dostali mail s bombovou hrozbou. Vyučovanie bolo prerušené a ako deti, tak aj personál bol evakuovaný. Policajti aj počas štátneho sviatku neoddychovali a prípad, ktorý prekvalifikovali na teroristickú hrozbu, odovzdali do rúk Národnej kriminálnej agentúry. Bombová hrozba sa nepotvrdila, no bezpečnostné zložky nič nenechali na náhodu. V okolí škôl boli policajti aj v piatok ráno.

K trinástej hodine v utorok polícia SR evidovala 995 hrozieb bombových útokov určených konkrétnym školám. Ide o 84 škôl v Bratislavskom kraji; 111 škôl v Trenčianskom kraji; 207 škôl v Nitrianskom kraji; 105 škôl v Trnavskom kraji; 125 škôl v Prešovskom kraji; 107 škôl v Košickom kraji; 62 škôl v Banskobystrickom kraji a 194 škôl v Žilinskom kraji. Okrem toho evidujú aj 110 hrozieb bombových útokov na budovy bánk a 40 hrozieb bombových útokov na predajne elektrotechniky.

„Po dôkladných prehliadkach škôl sa žiadne bomby nenašli, napriek tomu situáciu nepodceňujeme a pracujeme na opatreniach, aby sa rodičia nebáli poslať deti do školy. Ďakujem všetkým policajtom za ich prácu, či už sú to pyrotechnici, psovodi, poriadkári, kriminalisti a samozrejme aj oddeleniam počítačovej kriminality. Policajti v týchto dňoch ukázali, že dokážu zvládnuť aj kybernetický útok obrovských rozmerov. Ďakujem za vašu profesionalitu a nasadenie pri ochrane bezpečnosti nášho Slovenska,“ napísal minister vnútra na sociálnych sieťach v stredu krátko pred 20-tou hodinou.

Ako to vyzeralo v uliciach našich miest si môžete pozrieť v našej galérii.

Zdroj: FB stránky Polícia SR

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie