štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaZlodeji si trúfli na Šarišský hrad

Zlodeji si trúfli na Šarišský hrad

V nedeľu 19. mája neznámy páchateľ vykradol priestory Šarišského hradu. Šlo o miesta, ktoré sa využívajú na uskladnenie suvenírov pre turistov. Informáciu priniesla oficiálna facebooková stránka mesta Veľký Šariš.

Nachádzali sa tam tričká, nápoje s vyobrazením hradu a archeoparku.  Najviac ich však bolí odcudzenie luku a šípov – vďaka nim si návštevníci mali možnosť vyskúšať aj stredovekú – lukostreľbu. 

„Sme smutní hlavne kvôli tomu, že náš hrad v najbližších dňoch a týždňoch privíta žiakov a študentov, ktorí sa na lukostreľbu tešili,“ uviedlo mesto Veľký Šariš v príspevku na sociálnej sieti. Upozorňujú, že ak vám niekto bude ponúkať spomínané predmety, určite sú kradnuté. Všetky sa predávajú len v infocentre na hrade.

Facebook – oficiálna stránka mesta Veľký Śariš

Výťažok z každého suveníru bol využitý na obnovu hradu Šariš.

Z lukostreľby sa im dařilo pokryť náklady na prípravu zážitkov na hrade pre školy. Hrad je aj napriek tejto nepríjemnej skúsenosti otvorený každý deň okrem pondelka.

Ak Vám niekto bude ponúkať vyobrazené veci v mene hradu, či mesta, vedzte, že sú kradnuté. Všetky sa predávajú výlučne v infocentre na hrade Šariš,“ uvádza mesto aj s prosbou o zdieľanie informácie.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie