štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityZatočte s oparom behom jedného dňa

Zatočte s oparom behom jedného dňa

Herpesová infekcia perí. Nie je to pekné, ani príjemné. Začína sa pálením a nepríjemným svrběním a vzniká podráždením zmyslových nervov. Následkom sú herpetické pľuzgieriky, ktoré po prasknutí vytečú. Viete, jako s týmto neduhom zatočiť?

Infekčné len v prvej fáze

Pľuzgiere sa u jednotlivých osôb líšia, ale obvykle v priebehu niekoľkých dní zmiznú a na ich mieste zostane pomaly sa hojaca jazva. Tá sa hojí najdlhšie, ale v tejto fáze už nie je infekčná.

Jako vznikajú

Na ich vzniku sa môže podieľať mnoho faktorov. Stres, problémy v práci, v rodine alebo vo vzťahoch, únava alebo vyčerpanie, vystavenie silnému slnečnému žiareniu alebo ultrafialovému žiareniu, iné infekcie, tehotenstvo, menštruácia, zubné ošetrenie, žalúdočné problémy, zápal pľúc – to všetko môže byť spúšťačom.

Často za to môžu psychologické faktory

Infekčné horúčkovité ochorenia, klimatické zmeny a hormonálne zmeny dávajú vírusom možnosť migrovať z nervových koreňov na povrch kože prostredníctvom nervových zväzkov.

Takýto odtlačok rúžu s oparom na perách nenecháte, navyše je to aj bolestivé. Viete, čo s tým? / Zdroj: Pixabay

Opakované výskyty oparov v oblasti genitálií sú často spôsobené psychologickými faktormi: odcudzením od sexuálnych vzťahov alebo partnerov alebo častým striedaním partnerov.

Aby ste tomu zabránili, vyhnite sa kontaktu s pokožkou alebo sexuálnemu styku, kým sa pľuzgiere nezahoja. Nezdieľajte vreckovky a uteráky s ostatnými.

Tu je liek!

Napriek tomu, že existuje mnoho liekov na prevenciu oparu, ukážeme vám metódu zubnej pasty! Stačí, keď na malý kúsok vaty vytlačíte trochu zubnej pasty a potriete ňou postihnutý opar. Nechajte ju pôsobiť 2 hodiny, potom ju zmyte vlažnou vodou a postup zopakujte. Pokračujte, kým herpes nezmizne. Veľmi dobrú službu však urobí aj propolisová tinktura v silnejšej koncentrácii.

Vo väčšine prípadov platí, že pokiaľ si opar včas ošetríte, na druhý deň po ňom nebude ani pamiatky!

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie