štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaModlime sa za politikov. Netušíme, aké sily sa o ich život pokúšajú

Modlime sa za politikov. Netušíme, aké sily sa o ich život pokúšajú

Za verejných činiteľov sa musíme viac modliť, pretože ani netušíme, pod akými duchovnými útokmi sa nachádzajú, vyzýva portál Christianitas. Nevplývajú na nás len veci viditeľné. Minulotýždňový atentát na premiéra poukázal nie len na nedostatky ochrany verejných osôb vo viditeľnej sfére, ale aj v tej neviditeľnej.

Sila modlitby

Dnes sme zvlášť v online priestore svedkami rôznych urážok a „preklínaní“ (veď to poznáte – bodaj by ti, a už to ide…). Pravidelná modlitba, sväté spovede i účasť na svätých omšiach nás však chránia. A to doslova. Je to, akoby človek sedel v pancierovom aute. To, čo sa deje nám však nie je nič proti útokom, aké zažívajú verejné osoby, či politici.

„Tzv. wiccanky a iné čarodejnícke skupiny na nich posielajú také preklínania, žeby im to mohlo skutočne vážne ublížiť. Pod okultným útokom sú pritom vždy ľudia s konzervatívnym a kresťanským hodnotovým nastavením, ktorých títo uctievatelia démonov samozrejme nenávidia,“ píše Christianitas.

Zdroj: Pixabay.com

Trump si toho „užil“

O takýchto útokoch napríklad na Donalda Trumpa v čase, keď obýval Biely dom, informoval aj mainstream. Napríklad článok z BBC „Čarodejnice uvrhli „hromadnú kliatbu“ na Donalda Trumpa“.  Text prekliatia, ktoré vykonali na Trumpovi stúpenci čarodejníctva po celých USA zverejnil spisovateľ Michael Hughes a podujatie na Facebooku, ktoré zvolávalo k rituálu získalo desaťtisíc lajkov. Podľa článku sa malo prekliatie vzťahovať aj na podporovateľov Trumpa

„Toto nie je ekvivalent magického útoku na nacistov. Skôr mu môže vytrhnúť megafón z rúk, rozbiť telefón, aby nemohol tweetovať, či zviazať ho a hodiť do tmavej pivnice, kde nemôže nikomu ublížiť,“ vyjadril sa Hughes pre BBC v roku 2017. O štyri roky neskôr Trumpovi skutočne sociálna sieť Twitter skutočne zrušia účet a môžeme len špekulovať, či je to „práca“ čarodejníkov.

Svedectvo jednej z nich

Súčasťou facebookovej skupiny bola aj Kate Doucetteová, ktorá vystúpila aj v reportáži „Každý mesiac tisíce čarodejníc preklínajú Donalda Trumpa“ pre portál Vox.

„Doucetteová je jednou z „čarodejníc odporu“, 13-tisícovej internetovej skupiny novopohanov, wiccaniek, sólo-čarodejníc, magických profíkov a oddaných aktivistov. Od Trumpovej inaugurácie sa stretávajú každý mesiac s jediným cieľom: vykonať zakliatie – kvázi náboženský rituál – aby „zviazali“ prezidenta a vytvorili kolektív známy ako MagicResistance.“

Trump nebol jediným cieľom

Pod mohutným okultným útokom boli aj jeho najbližší spojenci. Denník The Guardian priniesol v októbri 2018 článok o chystanom verejnom prekliatí Bretta Kavanaugha. Je to Trumpov nominant na Najvyššom súde USA a pro-life katolík. Okrem iného sa zaslúžil aj o zvrátenie pro-potratových rozhodnutí.

„V sobotu sa v okultnom kníhkupectve v Brooklyne v New Yorku uskutoční čarodejnícky sabat, ktorého cieľom bude uvaliť kliatbu na sudcu Najvyššieho súdu Bretta Kavanaugha. Lístky na udalosť – každý stojí 10 dolárov, ktoré pôjdu na ženské a LGBT charity, sú už vypredané.

Udalosť sa bude skladať z dvoch rituálov. Prvým bude uvalenie kliatby na Kavanaugha. Všetci v miestnosti sa budú sústreďovať na zobrazenie sudcu, budú sa recitovať zaklínadlá a budú horieť sviečky. Súčasťou obradu bude aj hlina z cintorína, klince do rakvy a sošky,“ napísal v tom čase The Guardian.

Christianitas upozorňuje na fakt, že ani jeden článok či reportáž tieto praktiky neodsúdil.

Zdroj: Facebook

Na Slovensku sa nečaruje…?

Možno by sme boli prekvapení, že hnutie Wicca pôsobí aj na Slovensku a písala o ňom aj slovenská spravodajská televízia ta3.

„Wicca je jedným z menej známych náboženstiev, ktoré však praktizujú aj ľudia na Slovensku. Je to forma čarodejníctva a viera v silu prírody, elementov a kozmu. Wiccania sa často stretávajú so stereotypmi o čiernej mágii a prepojení s vyznávaním Satana. Nejde ale o nič viac než o klamlivé presvedčenia verejnosti,“ uvádza sa v článku.

„Bežne dostávame požiadavky od ľudí, ktorí chcú niekoho prekliať. Toto však nerobíme,“ priznal kňaz, ktorý patrí do covenu The circle of Avalon flame, Miroslav Varchol. Preklínaniu sa venujú rôzne sekty, na ktoré si však podľa Mészárosa treba dávať veľký pozor. Čarodejníctvo je ako nôž. Môže sa ním variť, no môže sa ním aj zabíjať.“

Hovorí o tom aj katechizmus

„Povinnosť poslušnosti ukladá všetkým vzdávať autorite úctu, aká jej patrí, obklopiť vážnosťou a podľa zásluhy aj vďačnosťou a láskavosťou osoby, ktoré autoritu vykonávajú. Z pera pápeža sv. Klementa Rímskeho sa nám zachovala najstaršia modlitba Cirkvi za politickú vrchnosť. „Udeľ im, Pane, zdravie, pokoj, svornosť, stálosť, aby nerušene vykonávali vládu, ktorú si im zveril. Lebo ty Pán neba a kráľ vekov dávaš synom človeka slávu, česť a moc nad pozemskými vecami. Riaď, Pane, ich rady, aby sledovali to, čo je dobré a príjemné v tvojich očiach a aby za vykonávanie moci, ktorú si im zveril a ktorú vykonávajú v zbožnosti, pokoji a miernosti, dosiahli tvoju priazeň,“ uvádza sa v slovenskom Katechizme z r. 1900. Aj podľa cirkvi niet proti nadprirodzeným útokom lepšej obrany, ako je modlitba. Aj za vedúce osobnosti.

Modlitba, spoveď, sv. omša – trio, ktoré na kresťana pôsobí doslova ako pancier / Zdroj: Pixabay
Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie