štvrtok, 19 septembra, 2024
HomePolitikaPolitický Perún Andrej Danko (SNS) metá hromy, blesky. Bude vraj zle, nedobre...

Politický Perún Andrej Danko (SNS) metá hromy, blesky. Bude vraj zle, nedobre…

U predsedu národniarov vzkypela žlč. A vrie tak horúco, že by láva sopky Vezuv, ktorá spustošila Pompeje, mohla iba závidieť. Čo ho rozhorčilo? Hostilita na sociálnych sieťach, ktorá bola zápalnou šnúrou, popudom k atentátu na jedného z jeho najväčších priateľov, premiéra Roberta Fica.

Andrej Danko hromží. A keď hromží Danko, tak sa hory-lesy trasú

„Po návrate Roberta Fica začneme s takou prácou v oblasti zákonov. Nebudeme potláčať názor, ale budeme prísne trestať ľudí, ktorí si myslia, že môžu všetko,“ zdôraznil predseda SNS Andrej Danko.

Slovenská národná strana preto predložila návrh zákona. Ten mieni znemožniť anonymné komentáre k článkom na rôznych spravodajských sieťach. Konzervatívni a rozhorčení národniari chcú, aby používatelia sietí uvádzali na svojich kontách svoju totožnosť do bodky. Hovoria dokonca o zverejnení fotografií, ktoré má používateľ na Občianskom preukaze, reálnom dôkaze o totožnosti, podľa ktorého by mohli používateľa mať priamo ako pod mikroskopom.

 „Ak prevádzkovateľ spravodajského webového portálu umožní na spravodajskom webovom portáli zverejňovanie komentárov ku komunikátom (hovorovým alebo písomným prejavom, pozn. red) novinárskej povahy, je povinný vopred získať a overiť identifikačné údaje fyzickej osoby, ktorej umožní zverejňovanie komentárov, na účel preukázania totožnosti tejto fyzickej osoby vo verejnom záujme,“ uvádza návrh zákona SNS. Novelu zákona o vydavateľoch publikácií a o registri v oblasti médií a audiovízie predkladajú poslanci Roman Michelko, Rudolf Huliak, Andrej Danko a Adam Lučanský.

Boj proti veterným mlynom

Slovenský Don Quijote hovorí dokonca o tom, že by mali používatelia sietí uviesť ako svoje celé meno, tak i rodné číslo, adresu trvalého bydliska, štátnu príslušnosť a telefónne číslo. Táto predstava je však naozaj prestrelená, pretože bojovať so sieťami formátu Facebook, Twitter, Instagram je úlohou nerealizovateľnou. Chápeme rozčúlenie temperamentného Danka, ale svoje vyhlásenia by mohol niekedy naozaj zvážiť. Ultrakádrovanie neletí. A tí najbesnejší psi baskervillskí budú zavíjať donekonečna, trebárs by ich akoukoľvek fosforeskujúcou farbou natreli. Je to totiž v ich náture a prejavujú tým iba svoje úbohé komplexy. Zoči voči by niečoho takého boli totiž sotva schopní.

Ozvala sa aj Veronika. Ako vždy…

Veronika Remišová (koalícia Oľano) tvrdí, že existujú aj iné cesty. Pri otázke aké však pribrzdila a nevedela podať relevantnú alternatívu. Tiež najprv otvorila ústa predtým ako začala myslieť. Tradične. Odvolala sa na bezpredmetné diskusné fóra, ktoré sú asi tak sledované ako zastávky bratislavského metra.

Hateri si tak budú môcť hovieť vo svojej filozofii a vybíjať si zlosť tými najpodlejšími a najúbohejšími spôsobmi. Vypínať definitívne diskusie a komentáre je niečo, čo patrí do sféry sci-fi. Ak sa nezopakuje situácia aká sa stala v Handlovej, bude treba ich hlúposť prehliadať. I keď nie vždy by mal múdrejší iba ustupovať…

Zdroj: Pravda.sk

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie