štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKomentárePíše Juraj Draxler: Projekt Vydrica a "naši ľudia"

Píše Juraj Draxler: Projekt Vydrica a „naši ľudia“

Vydrica. Developer o projekte pred rozbehom hovoril, ako to vraj bude rešpektovať ducha starej Vydrice a všelijaké také kecy. Je to v skutočnosti akurát masa betónu, píše znechutený Juraj Draxler na Facebooku

O zastavaní vizuálne najexponovanejšieho miesta celého Slovenska sa pritom nijak nediskutovalo. Kde sú aktivisti aktivistickej Bratislavy? Nikde. Nič neurobilo ani mesto.

Keď sa pred rokmi prerábala zadná strana areálu Hradu, boli okolo toho veľké cavyky. Dnes je tam Bratislavčanmi aj turistami mimoriadne obľúbená záhrada. Ale vtedy to bol akože projekt Smeru (lebo pod ten spadalo vedenie NR SR), tak sa veľmi intenzívne riešilo, či sa tam nepoškodzuje kultúrne dedičstvo.

Podobne keď pár aktivistov pred rokmi spustilo krik, že ja ako minister vraj idem predať areál tzv. Ekoiuventy developerom – čo vôbec nebola pravda – boli toho plné médiá. Zachovať zeleň, voľný priestor, históriu, atď. (Že to potom po mojom odchode ďalšie roky kruto chátralo už potom nikoho nezaujímalo)

A tu?

Stačilo, že architektom je niekto, kto sa roky po krčmách ťahal so špičkami kaviarenskej žurnalistiky a navyše chodil na demonštrácie po vražde Kuciaka spievať hymnu a všetko je v poriadku. „Náš“ človek, estetika tým pádom nikoho netrápila.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie