štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeVideoCelkom výnimočné (pondelkové) pozvanie na kávu

Celkom výnimočné (pondelkové) pozvanie na kávu

Kandidát do EP za stranu Zdravý rozum ešte v časoch, keď sa mu o eurovoľbách ani len nesnívalo, svojich fanúšikov pozýva na šálku kávy. V nedeľu predpoludním si pre nich pripravuje pár slov k aktuálnemu dianiu, ktoré pre nich glosuje svojim charakteristickým humorom. Najnovšie pozvanie na kávu však odznelo v pondelok a vtipné teda rozhodne nebolo. Štubniak v ňom reaguje na zrušenie jedného z najväčších slovenských YouTube kanálov, ktorý prevádzkoval Danny Kollár.

Nie je prvý a možno ani posledný

Štubniak pripomína, že Kollár nie je prvý, komu bol zrušený účet na sociálnej sieti. Pred časom tak na Facebooku dopadli Ľuboš Blaha, Štefan Harabin, na YouTube nedávno Igor Bukovský.

„A čo s tým môžeme vlastne robiť? Keď zrušia kanál podpredsedovi parlamentu a vlastne nikto s tým nič nespraví, tak čo môže nejaký jednoduchý človek,“ uvažuje Štubniak. Zvlášť, keď sa nás nezastane ani vláda – nemá na to páky. Tie však máme my.

Ako proti tomu bojovať

„Ja som to vo svojich live streamoch už niekoľkokrát spomínal – vážení, je to o vás. Tak, ako každý deň volíte svojou vlastnou peňaženkou, tak môžete voliť aj tu,“ pripomína Štubniak, ktorý svojich sledovateľov veľakrát vyzýval k väčšej aktivite na iných platformách, ako sú tie cenzorské. Lenže kde je najväčšia aktivita? Práve na nich.

Sme „hnilí“

Štubniak človeku ako takému vyčíta, že je lenivý, alebo jeho výrazom – „hnilý“. Pripomína, že provider si s nami robí, čo chce. Tvorca digitálneho obsahu tak urobiť nemôže. Tiež sa pýta, ako odniekiaľ môže odísť tvorca digitálneho obsahu, keď mu je jasné, že jeho sledovatelia si povedia – zmizol, asi prestal tvoriť a nepátrajú, nehľadajú, ale stále „sa sušia“ na cenzurovanej sieti.

Kto tu je vládcom sveta?

Aj v Ústave máme zakotvené, že cenzora sa zakazuje, lenže vidíme, ako to funguje. Zastať by nás mala vláda, aj za cenu, že by na území Slovenska mala cenzorskú sociálnu sieť zablokovať.

„Alebo, čo je jednoduchšie, môže to spraviť každý z vás a vyzýval som k tormu mnohokrát, odísť z tej sociálnej siete a nasledovať toho svojho „influencera“ na inú sociálnu sieť, kde sú tie pravidlá mäkšie,“ radí snáď po stýkrát Štubniak, od ktorého sa tiež dozviete, kde všade je možné nájsť ho.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie