štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaPočasie na najbližšie dni. Netešte sa, leto ešte nehrozí

Počasie na najbližšie dni. Netešte sa, leto ešte nehrozí

Počasie na Slovensku malo v stredu príjemný náznak leta, hoci teploty sa za letné označiť veľmi nedali. Ak sa vám zdalo, že už sa na nás bude slniečko usmievať intenzívne, zmýlili ste sa. Obloha sa bude opäť mračiť.

Slovensko sa pripravuje na ďalšiu vlnu intenzívnych búrok. Prinesie ich studený front, ktorý začne mať už vo štvrtok vplyv na našu oblasť. V piatok už budú búrky zúriť v celej svojej sile, informuje portál imeteo.sk.

Streda vyzerala nádejne so svojimi maximálnymi teplotami okolo +25°C a dala nám oddýchnuť od chladnejších uplakaných dní. Štvrtok sa teplomer vytiahne ešte o približne päť stupňov celzia vyššie. Táto pozitívna situácia však bude trvať iba do poludnia, keď si preberú žezlo nad oblohou prvé búrky. Tie sa prejavia už popoludní na severovýchode a večer čiastočne aj na západe Slovenska a prinesú so sebou prvé prehánky i v intenzívnejšej, búrkovej forme.

Do strednej Európy dorazí studený front

Nemecko si užilo daždivého počasia dosť, no pre túto krajinu to zatiaľ lepšie nevyzerá. Tak ako Nemecko bude zasiahnuté dažďami i Česko a Rakúsko. U našich západných a juhozápadných susedov sa s najväčšou pravdepodobnosťou objavia intenzívne búrky. Na Slovensku to budú skôr búrky predfrontálne, no celý stred Európy už búrky zasiahnu naplno, čoho príčinou je samotný studený front.

Studený front, ktorý sem prenikne zo štvrtka na piatok by mal mať vplyv na počasie na celom našom území. Štvrtok sa už prejaví búrkovo, pretože toto nepriaznivé počasie k nám smeruje od severozápadu.

Piatok ovládnu silné búrky

Koniec dobrý, všetko dobré. Koniec tohto týždňa však evidentne dobrý ani pekný nebude. Priamo nad našou krajinou bude studený front, ktorý prinesie na Slovensko niekoľko vĺn silných búrok. Tie sa budú vytvárať prostredníctvom spomínaného studeného frontu.

Víkend nebude iný, a ak sa tešíte na príjemný odpočinok, nedočkáte sa ho. Hoci sa spočiatku v sobotu počasie upokojí, na západe začne vznikať ďalšia vlna búrok.

Nedeľu radšej prespite

Posledný deň v týždni bude podľa meteorológov plný búrok. Po nich príde vlna výraznejšieho ochladenia. Po včerajšku, ktorý bol pokojný, teda môžeme očakávať pomstu z nebies.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie