štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaLekár si uhol. A pacientka si to takmer vypila

Lekár si uhol. A pacientka si to takmer vypila

Ako vieme, na východe si radi „uhnú“. Dokonca tejto „slovenskej tradícii“ radi holdujú i lekári. Nemalo by sa im to však stávať pri práci. No, stalo sa…

Lekári si často dôverujú viac, ako treba. A sú obdarovaní pacientami pozornosťou, ktorá im do rúk pri výkone ich práce nepatrí. Humenský lekár bol zrejme „smädný“, tak svoje hrdlo osviežil. Nie však vodou.

Lekár si „uhol“. A nie málo…

Pacientka Valéria z Humenného si povšimla zvláštneho správania počas vyšetrenia v ambulancii, ako informuje internetový portál noviny.sk. „Ja som hovorila o bolesti nohy, on písal o chrbtici. Chrbticu som vôbec nespomínala,“ povedala Valéria. „Oni si vôbec neuvedomujú, že majú na starosti ľudské životy. Je to úplná bezcharakternosť jeho aj zdravotnej sestry,“ uviedla, čím dokázala, že podceňovanie svojej práce a možnosť mať pacientov „v hrsti“ môže doviesť zdravotný personál aj k takejto nepríjemnej a ledabolej situácii

Lekár si pekne zavaril

„On nevedel jednoducho ani normálne chodiť, sem-tam sa zadackával, rozprávať poriadne nevedel a cítila som taký zápach,“ povedala nespokojná Valéria, ako uvádza portál noviny.sk.

Dôkaz na seba nenechal dlho čakať

Opitému lekárovi pri vyšetrení namerali v krvi 1 promile alkoholu po tom, ako na neho zavolala pacientka príslušníkov polície. Tí pána doktora obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prokurátor navrhol i jeho väzobné stíhanie. Napokon ale sudkyňa rozhodla, že v cele nepobudne, prepustila ho na slobodu a preventívnu väzbu nahradila „písomným sľubom“. Takto sa zákon stavia k „elite národa“. A pacienti sa stávajú rukojemníkmi ľahostajných a nezodpovedných „anjelov v bielom plášti“.

Zdroj: noviny.sk

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie