štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaCestujete vlakom? Skontrolujte si zmeny!

Cestujete vlakom? Skontrolujte si zmeny!

Už od zajtrajšej nedele (9. júna) príchádza ŽSSK s vynoveným grafikonom, podľa ktorého budú premávať vlaky až do polovice decembra. Hovorca ZSSK Dominik Drevický informoval o viacerých zmenách nie len v grafikone. Železnice chcú priniesť aj viac pohodlia pre cestujúcich.

Viacero zmien

„V aktualizovanom cestovnom poriadku sme zaviedli viacero noviniek, medzi ktoré patria cyklovozne na Orave, tiché zóny a dámske kupé v expresoch, ako aj predĺženie trás jedného páru zrýchlených vlakov na Horehroní. Verím, že tieto zmeny prispejú k tomu, aby sa cestovanie vlakmi ZSSK stalo ešte príjemnejším a komfortnejším,“ uviedol generálny riaditeľ ZSSK Peter Helexa.

Zdroj – Facebook

Zlepšili sa(?)

„Priemerné meškanie všetkých vlakov sme znížili na približne 2 minúty, čo predstavuje 21-percentné zlepšenie oproti minulému roku. Od polovice februára 2024 sme, navyše, nasadili do prevádzky viac vlakov vybavených moderným bezpečnostným systémom, ktorý umožňuje rýchlejšiu jazdu a znižuje pravdepodobnosť meškania,“ zhodnotil Helexa.

Aké zmeny prichádzajú?

Vo vybraných expresných vlakoch na trati Bratislava-Žilina-Košice pribudnú tiché zóny, ale aj dámske kupé.

Štyri vlaky z Kraľovian do Trstenej a späť budú mať počas víkendov a sviatkov zaradený aj cyklovozeň s dvanástimi stojanmi.

Jeden pár vlakov na Horehroní nebudú končiť v stanici Mlynky, ale „potiahnu“ až do Margecian, čo zabezpečí prístupnosť Horehronia aj pre cestujúcich z iných regiónov.

Vlakom aj na levočskú púť

Železničná spoločnosť sa pripravuje aj na Mariánsku púť v Levoči. V sobotu 6. júla bude vypravených 13 párov osobných vlakov a v nedeľu 7. júla osem párov osobných vlakov. Zastavovať budú v Spišskej Novej Vsi a Levoči.

Zdroj: Facebook

Kompletný prehľad zmien nájdete tu: https://www.zssk.sk/cestovny-poriadok/
Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie