štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaKeď Slovač pípeť morí, ani zákon neprikáže

Keď Slovač pípeť morí, ani zákon neprikáže

Prvé horúce dni zmorili v Spišskej Teplici v okrese Poprad podpredsedu okrskovej volebnej komisie. Aspoň tak to bolo každému jasné na prvý pohľad. Do jednej z okrskových volebných miestností prišiel vykonávať svoju prácu v stave, o ktorom sa dá hovoriť jednoznačne. Podgurážený…

Slovač, ako národ večne smädný, si rád pripije. Skúsenosti so stavom „pod obraz Boží“ má teda dobré a nemusí používať ani radar či dokonca nútiť podozrivého nafúkať do kontrolného prístroja. V Spišskej Teplici si podpredseda volebnej komisie uhol. Jednu – dve a pečúce slniečko zaplatilo ďalších zopár.

Trucovitý podpredseda si nedal povedať

Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru však uviedla, že funkcionár dychovú skúšku odmietol. „Následne, na vyzvanie predsedu volebnej komisie, volebnú miestnosť opustil. Vec bola zadokumentovaná ako priestupok proti poriadku v správe,“ uviedla Hrabovská a dodala, že k následnému narušeniu priebehu volieb nedošlo. No takejto situácii sa už sa hádam u nás ani nedá čudovať. Stáva sa „dobrou tradíciou“.

Facebook / PZ SR
Polícia / Zdroj: Facebook

Kontrolovalo sa aj inde

Okresná volebná komisia (OVK) Poprad okrem podnetu z konzumácie alkoholických nápojov v Spišskej Teplici uviedla, že sa voliči informovali o miestach, kde môžu voliť, ako povedal zapisovateľ Maroš Baranec. „Počas dňa sme boli na tridsiatich troch kontrolách v okrskoch, zaujímali sme sa aj o priebežnú účasť,“ dodal. Uviedol tiež, že svedomitú kontrolu vykonali i v okrese Levoča.

Karol Gurka, predseda OVK v Kežmarku sa vyjadril, že z šesťdesiatich deviatich volebných okrskov členovia OVK boli na kontrole v päťdesiatich. Niektorí z členov konajúcich kontroly vykonávali svoju prácu až do konca.

„Sme pripravení riešiť podnety či pomáhať. Zatiaľ sme nemuseli. V jednom prípade sa volič pokúšal voliť s odfoteným občianskym preukazom, ale vyriešili to na okrsku rýchlo,“ dodal Gurka.

Stará Ľubovňa bola bezproblémová

Peter Lompart, zapisovateľ Okresnej volebnej komisie v Starej Ľubovni, v ktorej je 61 okrskov uviedol, že riešili iba bežnú operatívu. OVK Bardejov zaznamenala priebeh volieb do Európskeho parlamentu bez akýchkoľvek problémoch a to vo všetkých okrskoch. Uviedla to zapisovateľka Galina Lacová Ščerbáková. Rovnako nekonfliktne prebehli i voľby v Stropkove, Svidníku a Vranove nad Topľou.

„Okresná volebná komisia Prešov bola na kontrolách v tridsiatich okrskoch, nezistili sme pochybenia a nezaznamenali sme ani hlásenia či podnety,“ povedala členka komisie Iveta Kožuchová.

Zdroj: cas.sk

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie