štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityZachránila fenku pred krutým osudom. Ona jej dobrý skutok vrátila

Zachránila fenku pred krutým osudom. Ona jej dobrý skutok vrátila

Opustený psík, ktorého si adoptovala mladá žena z útulku odmietal prestať ovoniavať nos majiteľky – potom si uvedomila, že sa ju snaží varovať.

Keď prejavujete láskavosť a súcit, nikdy neviete, aký veľký vplyv bude mať vaša správanie a každý váš počin.

Lauren Gauthierovej jej všeobecná pozitívna a starostlivá povaha nakoniec zachránila život.

Celý svoj život zasvätila záchrane týraných a zanedbávaných psov, aby im prostredníctvom organizácie Mission Beagle & Hound Rescue dala druhú šancu, ktorú by inak nedostali.

Keď sa Victoria, jednooký psík, našla opustená, Lauren cítila, že jej musí pomôcť. Samozrejme, nikdy nemohla vedieť, k čomu jej ušľachtilý skutok povedie…

V útulku pre zvieratá našla opusteného psíka

Keď bola Lauren jedného dňa v Južnej Karolíne a navštevovala rôzne útulky pre zvieratá, našla veľmi zvláštneho psa. Tým, ktorý vynikal, bola Victoria, jednooké šteniatko, ktoré bolo opustené a ustráchané. Rozhodnutie prišlo rýchlo – nádherného milého psíka si, samozrejme, vezme domov.

„Uvidela som Victoriu v karolínskom útulku pre zvieratá a hneď som ju chcela domov,“ povedala Lauren, uvádza portál ayamnews.com.

Od prvého stretnutia spája Lauren a Victoriu jedinečné puto

Onedlho si Lauren začala uvedomovať, že Victoria sa v jej blízkosti správa zvláštne. Na Viktóriinom nose sa objavila malá červená škvrna a vždy, keď bola Lauren s ňou, pozorne túto oblasť očuchávala.

Pes – záchranca života

Po čase sa Lauren rozhodla, že si nechá hrču skontrolovať lekárom. Keď si vypočula konečnú diagnózu, nemohla uveriť tomu, čo jej povedali.

Malá červená škvrna bola v skutočnosti bazocelulárny karcinóm, forma rakoviny kože. Keďže ju Victoria svojím konaním ponúkla včasne varovala, Lauren mohla podstúpiť operáciu na odstránenie rakoviny skôr, ako sa stihla rozšíriť do iných oblastí a stať sa vážnejšou.

Victoria a Lauren Gauthierová / Zdroj: Youtube

Lauren stále nemôže uveriť, čo pre ňu Victoria urobila

„Je naozaj úžasné, že pes tak vytrvalo vyňuchával oblasť, kde bolo ložisko rakoviny kože,“ uviedla Lauren. Samotná operácia zmenila moju tvár, a keby môj pes nezachytil náznaky, možno by som miesto ignorovala, čo by mohlo znamenať riziko ďalšieho znetvorenia. Psy majú ostrý čuch, ale nikdy som si nemyslela, že ho osobne využijem!“

Lauren verí, že to bol Victoriin spôsob, ako jej vrátiť láskavosť po tom, čo ju zachránila pred opustením. A možno aj pred krutejšou ranou osudu.

Lauren sa navyše domnieva, že jej rakovina vznikla v dôsledku používania solárií. Teraz varuje ostatných pred nebezpečenstvom.

„Moja rada pre tínedžerov a ostatných, ktorí uvažujú o používaní solária, znie – nepoužívajte ho. Existuje mnoho iných možností, ako napríklad opálenie sprejom. Cenu za používanie solárií, okrem toho, že spôsobujú rýchle starnutie kože raz tak či tak zaplatíte,“ varuje majiteľka zachráneného psíka, ktorý jej zachránil život sám a nemusel zostať znova opustený.

Zdieľaním jej odkazu vzdáte hold život zachraňujúcemu úsiliu Viktóriiných psov – a poučíte svojich blízkych o rizikách solárií.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie