štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityDnes, 10. júna oslavujú meniny ženy s menom Margaréta a Gréta

Dnes, 10. júna oslavujú meniny ženy s menom Margaréta a Gréta

Obe veľmi pôvabné a romantické mená nie sú veľmi časté, no možno je to škoda, pretože význam ich mien i ľúbozvučnosť pobáda k tomu, aby sa v našej spoločnosti pohybovalo viac Margarétok či Grétok. Nakoniec, môžeme ich modulovať, možnosti nám na to dávajú široký priestor.

Aké sú teda Margarétky a Grétky?

Margaréta je vraj šarmantná a pôvabná žena. Potrpí si na avantúrky. Občas si niečo zmyslí a z roztopaše chce uskutočniť skutok, ktorý sa nedá označiť za rozumný. No nikto jej v tom nezabráni. Nie je ničím výnimočným, ak Margarétka zmizne a nikto nemá ani poňatia, čo práve vyvádza. Je energickou ženou a svojej energie má priam na rozdávanie. Za cieľ má zarobiť veľa peňazí pre seba i pre svoju rodinu. Nie je lakomá, rada sa podelí, no práve jej dobrosrdečnosť a obetavosť ľudia zvyknú zneužiť. Nadovšetko si váži pravdu, lži a zlomyseľnosť sa jej bridia. Ak ste si to u nej pošramotili, nezvykne vám nič odpustiť a čakajte odvetu.

Žiadna sebaľútosť. Margarétka je silnou ženou

Margarétky netrpia sebaľútosťou či potrebou súcitu. Sú silné, majú svoj svetonázor a veci okolo seba vníma rozumovo. No jej naivita sa prejavuje tým, že vždy hľadá kúsok dobra v každej osobe.    

K svojmu šťastiu nepotrebuje súcit, alebo ľútosť, ona je dosť silná, má svoj názor na svet a reálne vníma okolie okolo seba. Avšak nepretržite hľadá vždy kúsok dobra v každej osobe.

Kvety Margaréty / Zdroj: Facebook

A čo Gréta?

Meno Gréta je skrátená forma  mena Margaréta, ktoré pochádza z hebrejského slova „margaron“, čo znamená „perla“.  Známou nositeľkou tohto mena bola napríklad pôvabná a záhadná švédska herečka Greta Garbo (1905-1990).

Toto meno hovorí o tom, že sa jeho nositeľka vzdá toho, čo sama chce, aby mohli mať ostatní to, čo potrebujú. Jej osobnosť je stabilná a vyvážená.

Aká teda Gréta je?

Gréta je veľmi kreatívna a umelecky orientovaná. Často dobrovoľne  pracuje na občiansky prospešných projektoch. Jej túžbou je pomáhať a starať sa o tých, ktorých má rada a vždy je pripravená pomôcť tým, ktorí sú slabší. Zároveň s touto túžbou, má tendenciu učiť, niekedy až poučovať, radiť a pomáhať iným a zároveň očakávať vďačnosť. Práve táto túžba Gréty môže niekedy spomaliť, keď sa snažia dosiahnuť svoje vlastné ciele. Kvôli ich idealistickým presvedčeniam a snahám pomôcť každému si myslia, že vedia, čo je pre ostatných najlepšie. 

Gréty sú sociálne veľmi aktívne, vďaka čomu sú dobre informované. Harmónia má v ich živote dôležité miesto, čo sa  jasne prejavuje v ich dobrom vzťahu k umeniu.

Predvádzanie sa v krvi?

Gréty majú vlastnosti spoločné pre hercov a  tanečníkov. Jedna vec, na ktorú si treba dávať pozor, sú jednotlivci, ktorí sa ich snažia využiť na svoje vlastné účely. Nie je nič zlé na tom povedať nie, keď Grétu niekto požiada o pomoc.  Rodina má v ich živote vždy prioritu, je pre ňu základom tradičných hodnôt. Postarať sa o svoju rodinu je totiž nanajvýš dôležité! 

Ľudia môžu poznať Grétu ako spoľahlivú, zodpovednú a spoločenskú osobnosť. Má skvelé analytické schopnosti,  je systematická a má tendenciu reagovať na udalosti rozhodne, efektívne a bez predchádzajúceho premýšľania alebo plánovania. Je obdarená organizačným talentom  a vie ponúknuť praktické riešenia. Aj keď svoj cieľ dosiahne na poslednú chvíľu, nikdy nezmešká termín, pretože vždy má vo vrecku tajné eso, skrytý záložný plán.

Zdroj: kvety.sk, jasnovidkatatiana.sk

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie