štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeVideoMilan Uhrík (Republika) poďakoval voličom za ich priazeň vo voľbách do EP

Milan Uhrík (Republika) poďakoval voličom za ich priazeň vo voľbách do EP

„Vážený občania, ďakujeme,“ uviedol na sociálnej sieti na začiatok svojho prejavu predseda hnutia Republika. Jeho prvé slová hovoria sami za seba. Hnutie Republika získalo vo voľbách do Europarlamentu historický úspech.

Milan Uhrík sa vyjadril s nadšením k výsledkom volieb do Európskeho parlamentu. Veľké poďakovanie občanom za podporu v týchto voľbách postavilo stranu konzervatívnych vlastencov na tretie miesto akéhosi pomyselného stupienka a zabezpečilo tejto strane dvoch poslancov, brániacich práva našich občanov v Európskej únii.

„Hnutie Republika je vďaka vašej úžasnej podpore treťou najsilnejšou europarlamentnou stranou zo Slovenska. Je to senzačný úspech, ktorý je aj pre nás príjemným prekvapením,“ neskrýval nadšenie Milan Uhrík. A hoci pripomenul, že i keď sa víťazom týchto volieb stala za našu republiku stala strana Progresívne Slovensko, v koalícii konzervatívnych strán bude ťahať za kratší koniec.

Čo dokázali voľby do Europarlamentu?

I tieto voľby dokázali fakt, že Európa má čím ďalej, tým viac v zuboch takzvané liberálne strany, prichádzajúce do pléna s absurdnými návrhmi zákonov a tradícia a zdravý rozum budú hrať pravdepodobne silnejšiu úlohu a prím v rozvoji európskej politiky. Takýto trend zamieša karty inou stranou ako by vyhovovalo chorej ideológii valiacej sa ako mor celou Európskou úniou.

Strana Republika si cení priazeň svojich voličov

„Ďakujem, že ste nám dali svoje hlasy. Je to pre nás obrovský záväzok a zodpovednosť, pretože si uvedomujeme, že ste nám svoje hlasy nedali kvôli našim pekným očiam, ale kvôli tomu, aby sme v Bruseli pracovali naplno pre Slovensko,“ uviedol Milan Uhrík a uistil občanov, že presne to aj robiť mienia. Milan Uhrík spolu so svojím dlhoročným kolegom Milanom Mazurekom budú teda v Europarlamente stále hájiť skutočné hodnoty, prospievajúce našej krajine.

Predseda hnutia Republika však neskrýval aj sklamanie

Tak, ako prejavil skľúčenosť nad výraznou podporou strany PS v Europarlamente, neskrýval smútok nad prepadnutými hlasmi ostatných vlasteneckých strán, ktoré odmietli spoluprácu so stranou Republika a vrhli sa svojhlavo do riskantného podniku. „Čoraz častejšie sa zamýšľam nad tým, prečo to vlastne robia. Nie je za tým nejaký zámer alebo objednávka trieštiť vlastenecké sily za každú cenu…“

Gratulácia Milana Uhríka smerovala i k stranám, zdieľajúcim rovnaké hodnoty

„Gratulujem i ostatným poslancom zo Smeru a Hlasu. Dúfam, že na úrovni Europarlamentu budú naše vzťahy korektné a že v zásadných veciach budeme držať spolu, držať za Slovensko,“ vyjadril Milan Uhrík nádej na spoluprácu so stranami, ktoré spolu na Slovensku držia zovretú päsť proti opozícii, ktorá by si z občanov našej krajiny urobila najradšej pokusných králikov. „My z hnutia Republika sa určite o korektnú spoluprácu snažiť budeme,“ uistil predseda Republiky svojich potenciálnych kolegov chrániacich dobro Slovenska v Bruseli.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie