štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaTragédia v Pohorelej. Rozbúrený Hron si vyžiadal hroznú obeť

Tragédia v Pohorelej. Rozbúrený Hron si vyžiadal hroznú obeť

Obec Pohorelá v okrese Brezno zažíva smutné chvíle. Iba šesťročné dievčatko hrajúce sa na brehu rieky Hron, ktorá je známa svojou neskrotnosťou, prišlo o život.

Po nedávnych silných dažďoch stúpla rieke hladina a zosilnel prúd. Dievčatko sa ocitlo na nesprávnom mieste v nesprávny čas a padlo do rieky. Príslušníci Hasičského zboru našli jej bezvládne telo počas prehliadky rieky na člne.

Internetový portál noviny.sk uvádza, že len šesťročná Alžbetka hrajúca sa pri rieke spadla a vzal ju so sebou silný prúd vody. Podrobnosti tragédie zatiaľ nie sú zverejnené. Obyvatelia z okolia tvrdia, že sa často zdržiavala pri povodí Hronu, kde trávila voľný čas hraním sa.

Rodičia poňali zlé tušenie

Keď sa dievčatko nevracalo, pustili sa jej rodičia do pátrania. „Keď spadla, nikto nebol vonku,“ uviedla žena bývajúca v obci Pohorelá.  Do hľadania sa teda pustili hasiči zo Závadky nad Hronom a Brezna, pričom im pomáhali i dobrovoľníci. Tí prečesávali okolie a sústredili sa hlavne na Hron.

„Hľadali sme, ako sa dalo, potom ju našli policajti,“ povedal občan z Pohorelej. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová sa vyjadrila, že telíčko Alžbetky bez známok života  bolo zachytené vo vetvách stromov za obcou. Prípad rieši polícia. Tá nariadila pitvu a budú sa vyšetrovať všetky okolnosti tejto tragédie.

Zdroj: noviny.sk

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie