štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityPráca niektorým ľuďom nesmrdí. Jedným z nich je aj stálica našej politickej scény

Práca niektorým ľuďom nesmrdí. Jedným z nich je aj stálica našej politickej scény

Odmalička bol ambicióznym chlapcom. Vždy vedel čo chce a na dosiahnutí svojich cieľov tvrdo pracoval. Asi už viete, o kom hovoríme

Pravidlo, že ak niečo chcete dosiahnuť, musíte pre to niečo urobiť mu nebolo nikdy cudzie. Nebál sa obetovať a zašpiniť si ruky. Práce sa nikdy neštítil. Silná vôľa mu je neskutočne charakteristická. O tom presvedčil nedávno celý svet, keď proti nemu zaútočil zákerný nepriateľ, usilujúci mu o život.

Áno, týmto človekom je Robert Fico

Pracovitosť nebýva ľavičiarom cudzia. Rovnako pozitívne sa staval a stavia k práci premiér Robert Fico i dnes. Keď si chcel kúpiť rifle, vozil ako mladý chlapec betón a umýval fľaše. Vykladal umývačky a za zarobené peniaze si nakoniec vytúžené rifle kúpil. No do jeho života zasiahli i negatívne momenty. Asi najvýznamnejším bola smrť jeho otca, ktorého mal veľmi rád.

Premiér Robert Fico / Zdroj: Facebook

Náhla, nečakaná a šokujúca

„Raz prišiel z práce autom domov, šiel kopať do záhrady, kde padol a zomrel. Nikdy predtým si na nič nesťažoval,“ uviedla o svojom zosnulom manželovi pre portál Čas.sk matka premiéra Roberta Fica Emília.

Otcova náhla smrť síce Roberta Fica ranila, no bola i hnacím motorom, lebo vedel, že keď chce niečo dokázať, musí pre to niečo aj urobiť. O jeho ambíciách nepochybovalo okolie v ktorom sa pohyboval už od jeho skorého veku. Na vysokej škole sa snažil o čo najlepšie výsledky. Právnickú fakultu vyštudoval úspešne, čo mu pomohlo naštartovať kariéru, katapultujúcu jeho osobu na absolútnu špičku slovenskej politickej scény.

Kvalitné výsledky na gymnáziu mu pomohli k štúdiu práv na Univerzite Komenského v Bratislave. Neskôr získal titul doktor práv i kandidát vied. Vydal mnoho publikácií, ktoré sú vo svete právnej vedy veľmi rešpektované. V politike začal fungovať ako poslanec za Stranu demokratickej ľavice. Od roku 1999 je predsedom strany Smer-SD (dnes Smer – SSD). Tú i sám založil. Momentálne je už štvrtýkrát premiérom Slovenska, čo je nevídaný, a pre mnohých ľudí aj nežiadaný politický úspech.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie