štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeVideoKuvajt zažil jednu z najväčších tragédií vo svojej histórii

Kuvajt zažil jednu z najväčších tragédií vo svojej histórii

Po vypuknutí požiaru v kuvajtskej budove, v ktorej bývajú robotníci bolo potvrdených 41 obetí na životoch. Požiar sa podarilo lokalizovať a úrady vyšetrujú jeho príčinu, uviedli kuvajtskí predstavitelia

Pri požiari, ktorý vypukol v stredu skoro ráno v budove, kde bývajú robotníci v meste Mangaf na juhu Kuvajtu, zahynulo najmenej 41 ľudí, 50 je zranených, ako informuje foxnews.com. O tejto tragédii informoval počas návštevy miesta požiaru podpredseda vlády krajiny šejk Fahad Jusuf Saud Al-Sabah.

Príčina požiaru? Chamtivosť!

Podpredseda vlády obvinil majiteľov nehnuteľností z porušovania predpisov a chamtivosti, pričom uviedol, že tieto faktory prispeli k incidentu.

„Žiaľ, k týmto záležitostiam vedie chamtivosť majiteľov nehnuteľností,“ povedal šejk Fahad, ktorý riadi aj ministerstvá vnútra a obrany.

Policajt vylomil dvere, aby zachránil tinedžera a domáce zvieratá uviaznuté v horiacej budove

Požiar bol úradom nahlásený o 6:00 miestneho času, uviedol generálmajor Eid Rashed Hamad.

„Budova, v ktorej došlo k požiaru, slúžila na ubytovanie robotníkov a nachádzalo sa v nej veľké množstvo pracovníkov. Desiatky ľudí sa podarilo zachrániť, ale, žiaľ, došlo k mnohým úmrtiam v dôsledku nadýchania sa dymu z požiaru,“ uviedol pre štátnu televíziu ďalší vysoký policajný veliteľ.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie