štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaParlamentná "diskusia" po taliansky. Vraciame sa do dôb starovekého Ríma?

Parlamentná „diskusia“ po taliansky. Vraciame sa do dôb starovekého Ríma?

Počas diskusie o diferencovanej autonómii sa v rokovacej sále strhla bitka medzi viacerými poslancami a jedným poslancom poslancom za Hnutie piatich hviezd Leonardom Donnom, ktorý sa snažil odovzdať ministrovi Calderolimu vlajku s trikolórou.

Leonardo Donno bol najprv obkľúčený niekoľkými stredopravými kolegami a potom ho udreli a on spadol na zem, uvádza portál unionesarda.it.

Hneď nato Donna odviezli zo súdnej siene na invalidnom vozíku a zverili ho do starostlivosti zdravotníckeho personálu. Podľa toho, čo uviedli niektorí stredoľaví poslanci, bol to poslanec Ligy Severu Igor Iezzi, ktorý napadol poslanca za hnutie Piatich hviezd.

Poslanca za Hnutie piatich hviezd napadli zbabelým spôsobom

„Dostal som úder od poslanca Iezziho, ostatní to skúšali rovnako, ako napríklad Mollicone, Candiani. Potom prišli mnohí ďalší,“ uvideol Donno. „Skolaboval som, cítil som bolesť na hrudi a ťažko som dýchal. Určite som sa bál, ale našťastie som už v poriadku, urobili mi EKG a som v poriadku,“ povedal neskôr Donno.

Incident samozrejme vyvolal kontroverziu. „Útok, ku ktorému došlo v rokovacej sále voči Leonardovi Donnovi, je veľmi vážnou a hanebnou skutočnosťou“, uvádza sa v komentári hnutie M5S , ktorá žiada predsedu Fontanu o „okamžité opatrenia“ voči Iezzimu a ďalším zúčastneným členom Ligy Severu.

Bezprecedentné „diskusia“ prekročila všetky medze

„Boli prekročené akékoľvek hranice. Boli sme svedkami útoku, za ktorým stojí skupina zo strany niektorých členov strany Liga, najmä „ctihodného“ Iezziho, ktorý zbil člena M5S. Ide o násilný čin, aký sme v parlamentnej sále ešte nezažili,“ uviedla Chiara Braga , poslankyňa Demokratickej strany.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie