štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaPredpoveď počasia. Už čoskoro môžeme očakávať príjemné zmeny

Predpoveď počasia. Už čoskoro môžeme očakávať príjemné zmeny

Dnes v noci sme mohli zaznamenať výrazný počet búrok, no neznamená to, že by sa oblaky úplne vypršali. Predpoveď však hovorí, že sa v najbližšom čase búrky sústredia iba na jednu časť Slovenska.

Búrky, sprevádzané intenzívnym dažďom boli výdatné najmä v nočných hodinách. Predpoklad, že pretrvajú sa týka hlavne stredného Slovenska. V ostatných oblastiach našej republiky bude ich výskyt skôr výnimkou.

Posledný deň v týždni nevyzerá prívetivo

Búrky v noci boli intenzívne, no napokon ustali. Sprevádzali ich však blýskavice. Na území nášho štátu ich počet presahoval 500, ako informuje portál imeteo.sk.

Ako sa k blýskaviciam patrí, ruka v ruke s nimi prišli pomerne bohaté dažde, a to najmä na západe Slovenska. Dažďová nádielka sa merala v prepočte na niekoľko desiatok milimetrov. Najviac dažďa sme mohli zaznamenať na Záhorí. Tu napršalo viac ako 30 litrov dažďa na meter štvorcový.

Dažde sa presúvajú na stred Slovenska

Zrážkové pole je momentálne nad stredným Slovenskom. Týka sa to predovšetkým jeho severnej časti, no zachmúrené nebo je na celom území stredného Slovenska. Postupne sa popoludní bude oblačnosť zmenšovať.

Čakajte opätovné búrky

Predpoveď počasia na najbližšie hodiny hovorí o tom, že sa v oblasti stredného Slovenska znova tvorí kopovitá oblačnosť, prinášajúca so sebou ďalšie prehánky a ďalšie búrky. Na východ nášho územia prejdú až k večeru.

Meteorológovia predpokladajú, že nad západným územím Slovenska sa dažde a búrky už upokojili.   

Príjemné správy na záver

Studený front, ktorý má vplyv na počasie na Slovensku konečne ustáva a rozpadá sa, čo prinesie konečne stúpanie teplôt. Je predpoklad, že k nám konečne zavíta intenzívne leto.

A na záver: Dnes majú meniny Blanky a Bianky

Obe mená sú na Slovensku málo rozšírené, sú germánskeho pôvodu a majú spoločné korene vzniku. Rozdielna je len oblasť, z ktorej sa do nášho kalendára mien dostali. Blanka k nám prišla z ohnivého Španielska a značí „bielu farbu“, ktorá je symbolom čistoty. Bianka je pôvodom „Talianka“ a významovo je blízke menu Blanka. Najsilnejšou zbraňou, a zároveň slabosťou týchto dám je citlivosť. Ženskosť je v nich viditeľná v každom ich kroku a skutku. Sú očarujujúce a výrazne zmyselné. Blanky, Bianky sú typickými introvertkami, hoci snívajú o luxuse, obdive šarmantných mužov a rešpekte okolia. Majú rady komfort, to im ale nebráni cestovať a poznávať nové krajiny. Blanky, Bianky sú po zdravotnej stránke dosť krehké. Obľúbené farby týchto žien sú zelená a bledomodrá. Ochranné rastliny levanduľa a rasca, ochranné kamene achát a sardónyx, ako informuje portál mojosud.sk.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie