štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityTriky hlavne do kuchyne nie len na dovolenku

Triky hlavne do kuchyne nie len na dovolenku

Dobrých rád nikdy nie je dosť. Tieto sa vám zídu aj na dovolenke – tam sme mnohokrát nútení veci riešiť úplne inak, ako sme zvyknutí doma, preto treba improvizovať. No a improvizácia je aj o tom, že neskôr sa z nej stane rutina. Možno tieto triky poznáte

Do takmer prázdnej nádoby na arašidové maslo vlejte mlieko

Toto poteší hlavne pred koncom dovolenky, keď už sa vám do cudzej kuchyne nové potraviny kupovať neoplatí, no tie, čo ste si priniesli, už sa míňajú. Keď sú vaše poháre na čokoládovú nátierku, arašidové maslo takmer prázdne, Pridajte do nich trochu mlieka, pevne zaskrutkujte veko a minútu alebo dve pretrepávajte, aby ste vytvorili chutný domáci mliečny kokteil! Spotrebujete zvyšky, ktoré by sa inak vyhodili do koša, a navyše si pochutíte na sladkej pochúťke.

Arašídové maslo / Zdroj: Pixabay

Varechu položte cez vriaci hrniec s vodou, aby nevyvrela

Tento trik ma naučila ešte v skorej puberte, keď sme sa my, dievčatá, na škole pre nevidiacich učili variť.  Varecha je chladnejšia ako voda. Keď sa bubliny varu dostanú k vareche, para a bublinky kondenzujú späť do vody.

Na žehlenie golierov používajte žehličky na vlasy

Komu sa chce na dovolenku trepať žehličku na bielizeň? Žehlička na vlasy, to už je niečo iné, tú berieme za každých okolností, však, dámy. Ak sa ponáhľate, ale potrebujete osviežiť svoj vzhľad, zvážte vyžehliť golier košele žehličkou na vlasy. Vylepší váš vzhľad a výrazne skráti čas potrebný na „prípravu“.

Zabaľte syr do pergamenového papiera

Vedeli ste, že syr vydrží dlhšie, keď môže „dýchať“? Namiesto toho, aby ste čedar zabalili do potravinovej fólie alebo alobalu, držte ho vo voskovanom alebo mastnom papieri. Aby ste zabránili typickej aróme v chladničke, takto zabalený syr vložte do uzatvárateľnej nádoby.

Vodný kameň na sprchovej hlavici

Nie je nič príjemnejšie, ako sprcha po návrate od mora, či len tak, z prechádzky. Lenže – sprchu pustíte a z nej ledva pár pramienkov? Nevadí, dnes to ešte vydržíte. Na celú noc okolo sprchovej hlavice uviažte vrecko s octom. Uistite sa, že trysky sú v octe ponorené – ocot by mal „zabojovať“ s vodným kameňom.

Vložte papierovú utierku pod ovocie a zeleninu v chladničke

Nepoužili ste na prípravu jedla celý kus zeleniny? Do chladničky s ním, veď kde inde, že. Zabaľte ich do papierovej utierky. Tá nasiakne vlhkosťou unikajúcu zo zeleniny a tá tak ostane čerstvá.

Čerstvé bylinky zmrazte s olivovým olejom vo forme na ľad

Umiestnite bylinky do foriem na ľad, doplňte ich olivovým olejom a vložte ich do mrazničky. Keď ich chcete použiť, môžete jednoducho vybrať kocku mrazeného bylinkového olivového oleja.

Uchovávajte zázvor v mrazničke, aby vám dlhšie vydržal

Zabezpečte, aby váš zázvor zostal čerstvý dlhšie, ak ho uložíte do mrazničky. Vopred ho nakrájajte na kúsky, aby ste pri vyberaní vybrali len to, čo potrebujete.

Banány zabaľte do alobalu, aby vám dlhšie vydržali

Stonky banánov zabaľte do hliníkovej fólie, aby ste spomalili proces zrenia a uvoľňovanie etylénového plynu. Navyše ich určite držte ďalej od vášho ostatného ovocia, aby ste predišli ich skorému sčernaniu.

Zdroj: Pidabay
Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie