Teplomer sa nerozpakuje vystúpať do riadnych výšav, my sa preto nerozpakujme dopriať si príjemné ochladenie kedykoľvek. Stačí pár minút práce a trošku miesta v mrazničke.
Vlastne nie len to…
- 500 ml 36-percentnej smotany na šľahanie
- plechovku sladeného kondenzovaného mlieka
- pláty cukrárskych oblátok
Poďme na to!
Dobre vychladenú smotanu, do ktorej sme pridali štipku soli, vyšľaháme ručným šľahačom na vysokých otáčkach do hustej konzistencie.
Keď je smotana hástá, prilejte polovicu kondenzovaného mieka, chvíľu šľahajte a nalejte zvyšok a znovu Akonáhle je smotana hustá, pridajte do nej kondenzované mlieko. Nalejte najprv polovicu, prešľahajte a postup opakujte so zvyškom mlieka.
Do zapekacej misy, alebo hlbšieho plechu dajte na spodok pláty oblátok (ak prečnievajú, zrežeme ich). Rovnomerne nalejeme smotanovú zmes a prikryjeme rovnako veľkým plátom.
Po minimálne ôsmich hodinách v mrazničke môžete konzumovať, ideálne je, keď si zmrzlinu viete naporcovať a v mrazničke uskladniť už hotové porcie.
Na klasiku už doma nemáme chuť
Veď áno, človek má rád zmeny a hoci takáto zmrzlina je skutočná klasika, oblátky môžete nazraiť Marina, či Indián keksom. Ak vám je zmien málo, tak si vyšľahanú zmes rozdeľte na polovice a do jednej dobre vmiešajte kakao.