štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaPri ukrajinských útokoch na Sevastopol zahynuli civilisti

Pri ukrajinských útokoch na Sevastopol zahynuli civilisti

O tomto hanebnom čine hovoria ruskí predstavitelia, na krymskej pláži panuje panika. Obeťou pomstychtivých ukrajinských útokov boli i ďalší civilisti, ako informuje skynews.com.

Ďalšia osoba zahynula pri útoku Ukrajiny na ruskú Belgorodskú oblasť, uviedol regionálny gubernátor. Podľa ruských úradov pri útokoch ukrajinských dronov a rakiet zahynulo najmenej šesť ľudí a viac ako 100 bolo zranených.

Päť ľudí vrátane dvoch detí zabili padajúce trosky pri zostrelení piatich ukrajinských rakiet v prístavnom meste Sevastopol na Ruskom anektovanom Kryme, uviedol Michail Razvožajev, Moskvou dosadený gubernátor mesta.

Washington dodáva smrtonosné rakety

„Zodpovednosť za úmyselný raketový útok na mierumilovných obyvateľov Sevastopolu nesie predovšetkým Washington, ktorý dodal tieto zbrane Ukrajine,“ uviedlo Ministerstvo obrany Ruskej federácie na sieti Telegram.

Ruská štátna tlačová agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva uviedla, že zranených bolo 124 ľudí.

Video, ktoré odvysielala ruská štátna televízia, zachytáva niečo, čo znie ako výbuchy, a vidno, ako sa ľudia utekajú ukryť na pláž v Sevastopole.

Na inom mieste v ruskej Belgorodskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou, zahynul jeden človek a traja boli zranení, keď tri ukrajinské drony zaútočili na mesto Grayvoron, uviedol regionálny gubernátor Vjačeslav Gladkov.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že sily protivzdušnej obrany zostrelili 33 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad západnými oblasťami krajiny – Brjanskom, Smolenskom, Lipeckom a Tulou. Tam neboli hlásené žiadne obete ani škody.

Ruské bombardovanie Charkova pokračuje

Starosta Charkova Ihor Terechov uviedol, že mesto bolo napadnuté riadenou bombou a približne polovica Charkova je v dôsledku útoku bez elektriny.

Stalo sa tak po tom, ako Rusko v sobotu popoludní zasiahlo Charkov štyrmi leteckými bombami, pričom zasiahlo päťposchodovú obytnú budovu a zabilo troch ľudí.

Oblastný gubernátor Oleh Syniehubov uviedol, že v nedeľu bolo ešte stále ošetrovaných 41 ľudí, ktorí utrpeli zranenia.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie