štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaTragédia na stavbe. Otec troch detí prišiel o život

Tragédia na stavbe. Otec troch detí prišiel o život

Mladého otca rodiny postihlo nešťastie, ktoré doľahne na jeho rodinu. Na stavbe, na ktorej pracoval na neho padli panely a prišiel o život. Zostala po ňom vdova a tri malé, nezaopatrené deti.

Otec troch maloletých detí zomrel pri tragédii na stavbe. Matka zostala po tejto udalosti sama na výchovu ich malých potomkov. Starosta organizuje pre bezradnú vdovu finančnú podporu.

19. júna pri stavaní Stanice technickej kontroly v Chotíne pri Komárne realizovala východoslovenská firma svoju prácu. Jej pracovníkom bol i 33-ročný Dávid. Ako informujú noviny.sk počas práce na stavbe ho privalili stenové panely vážiace takmer tonu. Tie padli z teleskopického manipulátora.

„Uvedený stroj obsluhovala iná fyzická osoba, ktorá v tom čase premiestňovala balenie stenových panelov s celkovou hmotnosťou 875 kg,“ vyjadril sa Martin Mada, riaditeľ Inšpektorátu práce v Nitre. I keď ihneď po tejto udalosti vyslali ambulanciu Rýchlej zdravotnej pomoci a záchranársky vrtuľník, Dávidovi už nebolo pomoci.

Pomoc pre mladú rodinu

Starosta obce Ľubotín Ján Hrčarik vyzval občanov k pomoci pre Dávidovu rodinu. „Bol to pracovitý a zodpovedný človek, milujúci manžel a otec, syn, brat, vnuk a skvelý kamarát. Naša prosba k vám je nasmerovaná hlavne k trom detičkám, ktoré v jednom okamihu prišli o svojho otca,“ vyjadril sa starosta.

Mladá vdova zostala na výchovu svojej rodiny sama. Netuší, čo si počne.„Táto rodina potrebuje vedieť, že nie je sama, nedovoľme im preto pocítiť samotu a strach z budúcnosti!!! Ukážme im, že nie sú samé, že na nich v modlitbách myslíme a vieme im pomôcť aj iným spôsobom. Založili sme preto transparentný účet, kam viete poslať finančné prostriedky pre túto rodinu,“ povedal Ján Hrčarik.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie